De Kleuren Van De Velde – Hommage aan Wannes in Aartselaar

donderdag 25/03/2010
20:15

Wanneer: donderdag 25 maart 2010 om 20:15
Hoeveel: € 14 / € 12,75 (-26/55+)
Waar: CC ‘t Aambeeld in Aartselaar, della Faillelaan 34 – 2630 Aartselaar

Een klein restaurantje gaat dicht. De nacht wordt geboren in de Wiegstraat. Zes muzikanten en een acteur zijn achtergebleven. Iemand vertelt het verhaal van Pepe Tilde. Dan klinkt plots ‘Tussen de duiven van ’t Groen Kerkhof’… De tijd draagt geen wijzers meer. De ploeg laat zich leiden door de sporen van deze ‘muzikale Don Quichote der lage landen, op zijn doortocht langs de wegen van de taal’, zoals hij zelf zingt… Wannes Van de Velde was een beeldenstormer – neen: eerder de grote (in) vraag steller, een ijkingspunt van menselijkheid die vocht… vocht tegen de monsters van ‘betere tijden’ – cynisme, egoïsme, gulzigheid, mediocriteit… en misschien nog het meest tegen domheid.

Met deze hommage willen we teruggaan naar de Wannes die wíj kennen, de Wannes die ons doet nadenken, ons verdrietig maakt, ons doet lachen, ons kwaad maakt tegen onrecht… de Wannes die hij was en altijd zal blijven. Aan de hand van de dagboeken en liederen – al dan niet in nieuw arrangement – van Wannes duiken we in de wereld van de laatste grote alchimist van het Vlaams.

viool: Mikhail Bezverkhny
gitaar, sopranosaxofoon, zang: Koen De Cauter
verteller: Karel Vingerhoets
cornet: Jon Birdsong
gitaar, zang: Waso De Cauter
contrabas: Dajo De Cauter
gitaar, klarinet: Myrddin De Cauter


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.