De zeven kruiswoorden met Willem Vermandere in Schelle

donderdag 25/03/2010
20:00tot23:00

Willem Vermandere groeide op in muzikale sferen tussen moeders keuken en de werkbank van vader-wagenmaker-klarinettist. Later begon hij melodietjes te componeren en zette hij gedichtjes op muziek. Hij beschouwt zichzelf eerder als beeldend kunstenaar dan als muzikant.
In de jaren 60 werd Vermandere vooral bekend door zijn kleinkunstliedjes in het West-Vlaams over de dagelijkse dingen, zijn Westhoek en de verschrikkingen van de Grote Oorlog. Soms worden zijn liedjes kritisch over de maatschappij en de kerk. Zijn optredens zijn een afwisseling van luchtige en doodernstige, droevige en levenslustige liedjes en muziek en zijn typische spitse ‘vertelelementen’.

Op 25 maart 2010 brengt zijn tournee ‘De zeven kruiswoorden’ Willem Vermandere langs de Sint-Petrus-en-Pauluskerk van Schelle. De kruiswoorden zijn de woorden die Jezus volgens de Bijbel sprak toen hij aan het kruis hing. Traditioneel worden de kruiswoorden gelezen in de vastentijd, de Goede Week (de week tussen Palmzondag en Pasen) en Goede Vrijdag. Het is dan ook niet toevallig dat Willem Vermandere net déze periode uitkiest om met zijn muziekprogramma ‘De zeven kruiswoorden’ naar buiten te treden. Samen met twee muzikanten zal Willem zijn eigenwijze muziek afwisselen met beschouwingen over actuele thema’s.

Waar: Sint-Petrus-en-Paulus-kerk, Fabiolalaan, 2627 Schelle
Prijs: € 14
Reserveren: tel : 03 871 98 59


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.