Deborah Ostrega en Frank Peeters in Lo Pétillante in Broechem

donderdag 6/02/2020
20:15

SOUNDTRACKS OF LIFE

De Nederlandse gitarist Frank Peeters ontpopte zich als een veelzijdig inzetbare muzikant. Met een flamboyante manier van spelen is hij een graag geziene gast in diverse bands. Nog voor hij afstudeerde aan het Conservatorium van Hilversum, stond hij al op het Nort Sea Jazz Festival. Hij deelde er het podium met oa Bob Sheppard (Steely Dan), Ernie Watts (Aretha Franklin, Steve Wonder), Mark Murphy en Greg Walker (Santana).

Al heel jong werd hij gefascineerd door de duo-opnames van Aretha Franklin en Joe Pass. Daarin heeft hij zijn hart in verloren. Kleine combinaties. Eén op één. Hij laat zijn gitaar zingen, net zoals de zangeres die hij begeleidt, of het nu Jazz, Pop, Soul, Funk of R&B is.

Intussen woont hij in Antwerpen, waar ook de Limburgs Poolse Deborah Ostrega een tijdje geleden aanspoelde.

Als kind kon ze niet wachten totdat het zondag was zodat ze op de Duitse televisie naar heimatfilms kon kijken met Katarina Valente en Peter Alexander. Of naar de in het Duits gesynchroniseerde Elvis Presley films. Mario Lanza was voor haar ook geen onbekende. Gelukkig werd haar filmsmaak na verloop van tijd subtieler. Geboeid door het medium acteerde ze zelf in de Belgische kaskraker De Zaak Alzheimer.

Maar omdat ze al kon zingen voor ze nog kon praten, werd dát haar reden van bestaan. Na een jarenlange tocht, aanvankelijk langs elektronische bands als Suburban Prejudice, Lords of Acid en Wunderkind, vind je haar sinds enkele jaren ook op Kleinkunstpodia.

In 2017 raakt ze in de ban van het gitaarspel van Frank Peeters.

Met haar fascinatie voor film en dito muziek, haar geloof in romantiek, haar melancholie, neemt ze je mee op een bizarre reis van soundtracks, Italiaanse chansons, Oost-Europese folk en Amerikaanse Jazz.

SoLO-CONCERT 20:15 (19:45)

  • Vrije Bijdrage!

Lo Pétillante
Antwerpsesteenweg 98
2520 Broechem
Website

 

 


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.