Demi-sec in Berchem (13u30)

zaterdag 25/09/2010
13:30

Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem.

Cafe ‘RoodWit’ bestaat al een eeuwigheid. Het is een van de weinige authentieke buurtkroegen die Berchem (Antwerpen) nog rijk is.

De naam RoodWit komt overigens van de kleuren van de biljartballen, die op de biljarttafel liggen die centraal staat in het cafe.

Eind vorige eeuw nam Peter Melis samen met een vriend Pol en zijn vrouw Hilde de zaak over. Met als eerste bedoeling de plek en haar buurtfunctie voor de ondergang te vrijwaren. Hoe dat kon, werd met veel intuitie en creativiteit stap voor stap uitgezocht en opgebouwd. De jukebox werd vervangen door een piano. De speelkast door een boekenrek. RoodWit werd het startpunt van buurt- en straatfeesten, vergaderplek van talloze wijkcomitees, thuishaven van biljart-, bak- en voetbalsupporterclubs, schaaktoernooien…

Naast biljarten wordt ook gespeeld met pitjesbak, bakspel, schaak, dammen, scrabble,skipbo, 4 op een rij, trivial pursuite, awale, rummikub, triominos, boggle, e.v.a. bovendien staan er een hoop boeken, boekjes, strips en dagelijks drie kranten ter beschikking. Elke zaterdag tussen 13.30 en 15.30 en zaterdag- en soms zondagavond van 20.00 tot 22.00 is er een gratis concert met steeds wisselende groepen. Voor meer info zie maand- en weekagenda. Ook op maandagavond vanaf 20.00 speelt Jokke Schreurs regelmatig Juke-Box, nu samen met zangeres Ariadne Van Den Brande (meestal op de 1ste en 3de ma vd maand) Nu is er, in de schoot van RoodWit, vzw De Boog. VZW De Boog organiseert elke tweede dinsdag van de maand een avond rond gedichten , literatuur , lezingen , vertellingen .


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.