Derroll’s Dream in de Roma in Antwerpen!

donderdag 29/03/2012
20:30

Derroll’s Dream

do 29 mrt 2012: 20u30 – € 18/16 – zittend

Derroll Adams werd geboren in Portland, Oregon maar bracht het grootste deel van zijn leven in België door. Net zoals Woody Guthrie – die hij ontmoette in Californië – was hij een Amerikaanse folkzanger met een politiek geweten. In de vroege sixties was Adams een graag geziene gast in het Brusselse beatnikcafé De Welkom. Adams stierf in Antwerpen in 2000.

Hij was een vriend van de Vrienden Van Brosella, maar ook van vele muzikanten. Een onder hen, Wiet Van de Leest, wist dat Derroll ervan droomde ooit eens op te treden met veel violen en vrouwenstemmen. Derroll trad altijd alleen op met zijn vijfsnarenbanjo en zijn diepe fluwelen stem. Wiet heeft zich tot doel gesteld Derrolls droom te verwezenlijken. Trefpunt (Gentse Feesten), Brosella en Dranouter hebben vorig jaar beslist om samen te werken aan dit project ter ere van deze legendarische folkfiguur.

* TIMUR UND SEINE MANNSCHAFT is een zestienkoppig strijkersensemble geleid door pianist TIMUR SERGEYENIA. Sinds dit jaar is het orkest onder de vleugels van vzw Trefpunt terecht gekomen. Het orkest, bestaande uit 16 strijkers en meer, zijn allemaal jonge professionelen gevormd aan het Conservatorium te Gent of elders.

* VERA COOMANS is bekend van Rum (eind jaren ’70) en van Madou met Wiet Van de Leest (jaren ’80), ze werd door Arno opgemerkt voor de “in de blues gedrenkte korrel” in haar stem.

* SOETKIN BAPTIST was leadzangeres van de groep Ishtar tussen 2004 en 2009, met wie ze in 2008 aan het Eurovisie Songfestival in Belgrado deelnam.

* LADY ANGELINA weet het publiek te bekoren met haar passionele liedjes over de liefde, die ze trouwens in verschillende talen zingt.

* ANU JUNNONEN is een jonge Finse jazz-zangeres die nu al een tijdje in Brussel woont. Ze komt uit een heel muzikale familie. Als we haar moeder mogen geloven dan kon Anu eerder zingen dan ze kon praten. Ze bracht al een hele mooie plaat uit met haar groep ‘Anoo’ en ze heeft ondertussen ook een ijzersterke live-reputatie.

* ANJA KOWALSKI volgde na haar middelbare studies gitaar in de Jazz-Studio te Antwerpen en studeerde Jazz- zang aan het Conservatorium van Brussel en improvisatie aan het Conservatorium van Luik. Ze zingt en speelt in verscheidene groepen en projecten die zich situeren tussen Jazz, Chanson, Rock en Improvisatie.

* MAGGIE HOLLAND ontmoette Derroll Adams voor de eerste keer in Bristol in 1972 voor de opnames van het ‘Feelin’ Fine’ album. Hij inspireerde haar om banjo te leren spelen. In 1976 speelde ze bas op zijn ‘Movin’ On’ album.

* ROLAND VAN CAMPENHOUT, emblematische figuur van de Vlaamse Belgische scene, is een buitengewoon gedreven artiest. De ervaringen, opgedaan in de loop der jaren, zijn zeer kleurrijk, altijd vol van gevoeligheid, menselijkheid en creativiteit en maken van hem een kunstgitarist in de blues, rock, folk, country en jazz. Derroll Adams was een van zijn eerste ontmoetingen in de muziekwereld. In de jaren ’60, nam Derroll hem onder zijn vleugels en introduceerde hem in de folk en de blues. En Roland, voor wie ware vriendschap een diepe betekenis heeft, is hem niet vergeten.

* WIET VAN DE LEEST, waarvan de naam eeuwig verbonden is aan de legendarische folkgroep Rum en later aan Madou, is een veelzijdige muzikant (viool, gitaar, berlinitza (Oost-Europees snaarinstrument), banjo en harmonium). Zijn passies (het Zoniënwoud, dat hij als boswachter bewaakt, of nog WO I) zijn een bron van inspiratie voor zijn composities. Zo verscheen in 2003 het album “Grijsland, Citizens of Death’s Grey Land” van Les Enfants de l’Yser, onder zijn muzikale leiding.

VERA COOMANS (ZANG); SOETKIN BAPTIST (ZANG); LADY ANGELINA (ZANG); ANU JUNNONEN (ZANG); ANJA KOWALSKI (ZANG); KAAT ARNAERT (ZANG); MAGGIE HOLLAND (ZANG,BANJO); ROLAND VAN CAMPENHOUT (GITAAR); WIET VAN DE LEEST (VIOOL, MUZIKALE LEIDING);

ORKEST: TIMUR UND SEINE MANNSCHAFT (ONDER LEIDING VAN TIMUR SERGEYENIA): LACI OLACH, FARHAD (1STE VIOOL); YULDASHEV (1STE VIOOL); VANESSA SALAMON (1STE VIOOL); CLAIR BOURDET (1STE VIOOL); STEFAN DE RYCKE (2DE VIOOL); EMMANUEL CROMBEEN (2DE VIOOL); EVA ACKERMAN (2DE VIOOL); LAURENT TARDAT (ALTVIOOL); MARIA CHICHOVA (ALTVIOOL); DANILA MASHKIN (ALTVIOOL); MAXIM FERNANDEZ-SAMODAYEV (CELLO); BART VERHAEGHE (CELLO); SERGEY GORLENKO OF SVETOSLAV DIMITRIEV (DUBBELE BAS)

Meer info: http://www.deroma.be

Zaal
Turnhoutsebaan 286
B-2140 Borgerhout

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51
Online tickets


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.