Dez Mona feat. BOX: benefietconcert Music For Life in Antwerpen

dinsdag 20/12/2011
21:00

In de balladecyclus Sága laat Dez Mona de klassieke en de popwereld in elkaar overvloeien. Gregory Frateur vertaalde verhalen van de Germaanse godin Sága naar vandaag en liet zich daarin bijstaan door Nicolas Rombouts op contrabas. “Wie Sága minder dan ontroerend vond, beschikt zonder twijfel over een onbewoonde bovenkamer,” schreef De Morgen. De opbrengst gaat integraal naar Music For Life

Dez Mona feat. BOX
Saga – Benefietconcert Music For Life

In de balladecyclus Sága laat Dez Mona de klassieke en de popwereld in elkaar overvloeien. Samen met BOX (Baroque Orchestration X), een klassiek geschoold ensemble dat zich vrijwel uitsluitend van barokinstrumenten bedient, gaat de Antwerpse succesformatie op zoek naar het hart van de heimat. Gregory Frateur vertaalde verhalen van de Germaanse godin Sága naar vandaag en liet zich daarin bijstaan door spitsbroeder Nicolas Rombouts op contrabas. Sága is de godin van de geschiedenis die zingt en verhalen vertelt over de wereld rondom zich. De voorstelling houdt op geniale wijze het midden tussen klassieke inspiraties en theatrale pop waarop Dez Mona al enkele jaren een patent lijkt te hebben. Sága is een bezielde zoektocht naar de liefde voor een land, een thuis, de wereld waarin we leven. Wie Sága minder dan ontroerend vond, beschikt zonder twijfel over een onbewoonde bovenkamer, schreef De Morgen. Dit feeërieke en intimistische gesamtkunstwerk wordt vervolmaakt door kostuums van modeontwerpster Veronique Branquinho.

Dit benefietconcert is een initiatief van AMUZ. De opbrengst van de ticketverkoop gaat integraal naar Music For Life 2011. Sága is een coproductie van deSingel, KlaraFestival & Operadagen Rotterdam.

Datum en uur:
Datum Beginuur Einduur  
20/12/2011 21:00u 22:15u
Locatie: AMUZ
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen
Toon op kaart
Tarief: 20  euro
De opbrengst gaat integraal naar Music For Life
Contact: Kammenstraat 81
2000 Antwerpen
Url: http://www.amuz.be/concerten/dez-mona-feat-box

Tel: +32 3 2923680
Email: eb.zu1601168316ma@st1601168316ekcit1601168316


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.