Dick Gaugan in ’t Ey in Belsele

8 oktober 2009

Schots folkicoon

 Oost-Vlaanderen, donderdag 22/10/2009 – (Concertmelding)

 Al jaren op ons verlanglijstje, maar nu eindelijk in levende lijve in ‘t Ey.

Dick Gaughan, Schots folkicoon, is zowat de grondlegger van die typische sprankelende gitaarstijl die je tegenwoordig zo vaak hoort bij Angelsaksische singer-songwriters.

Z’n virtuoze gitaarspel vol versierinkjes vormt een pittige basis voor de gestage zanglijnen die nodig zijn om de teksten goed tot hun recht te laten komen. Dick Gaughan gelooft echt in wat hij zingt en het klinkt alsof hij elk woord eerst aandachtig proeft voor hij het zingt.

Of uitspuwt.

Als zoon van een Ierse vader en een Schotse moeder kreeg Dick Gaughan de Gaelic cultuur met de paplepel binnen. Hij is nog steeds een fervent voorvechter van de Schotse identiteit en de Ierse en Schotse ballades waar hij mee opgegroeid is, blijven een belangijke inspiratiebron. Zelf zegt hij verder dat zijn invloeden gaan van Karl Marx tot Groucho Marx en van John Lennon tot Vladimir Illyich Lenin, met daartussenin natuurlijk namen als Ewan MacColl en Martin Carthy maar ook Crazy Horse en Bertolt Brecht. Een artiest met veel kantjes dus.

Naast geëngageerd singer-songwriter heeft Dick Gaughan ook z’n eigen webdesign bedrijfje en als voormalig seminarist trouwde hij ooit een koppel tijdens een stomende jamsessie. Wie ‘t deze avond graag aan wil vragen, weet waar ie aan begint…

http://www.dickgaughan.co.uk/index.html

Aanvang: 21 uur

  ’t Ey, Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele