Django-on in De Roma in Borgerhout

zondag 26/01/2014
20:30

Djangofolllies 2014
DJANGO-ON
KOEN DE CAUTER – FAPY LAFERTIN & GROUP

Zo 26 januari 2014 • 20u30
DjanGo-on
DE ROMA
ZITTEND
€ 16/14
“Django heeft iets gedaan wat maar weinigen kunnen. Hij was zo groot dat hij op zijn eentje een muziekgenre (Hot-ClubJazz of Gypsyswing) heeft doen ontstaan. Hij was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde die op een zo overtuigende originele en tijdloze manier dat men werkelijk van een genie kan spreken. Hij geldt als een van de belangrijkste muziekvormers uit de 20ste eeuw.” Waso De Cauter

Voor DjanGo-On worden nummers van Django Reinhardt aangevuld met enkele eigen composities en een select aantal nummers uit diverse genres die zich uitermate lenen voor dit boeiend ensemble. DjanGo-On is een bijzondere hommage door een uitzonderlijke top cast; ze blazen het genre als het ware nieuw leven in. Hun muzikaal instinct laat de emotie van de muziek zegevieren en neemt het publiek mee op een reis doorheen het muzikale nalatenschap van Django Reinhardt. Virtuoos zonder ooit het emotionele en menselijke karakter van de muziek uit het oog te verliezen.

KOEN DE CAUTER (SOPRAANSAXOFOON, GITAAR, ZANG); FAPY LAFERTIN (GITAAR); MYRDDIN DE CAUTER (KLARINET, BASKLARINET); JOACHIM BADENHORST (KLARINET, BASKLARINET); JON BIRDSONG (KORNET); WASO DE CAUTER (GITAAR); DAJO DE CAUTER (CONTRABAS); LIONEL BEUVENS (DRUMS)

Meer info

De Roma
Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Reservatie: 03 2929740


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.