Djangofollies: La Femme Belge in de Rataplan in Borgerhout

vrijdag 20/01/2012
20:00

DJANGOFOLLLIES 2012: La Femme Belge

Vr 20/1 • 20.00 U • € 10/8 Tickets

Vier Antwerpse jongens en een Gentenaar brengen een ode aan de Belgische vrouw. Met een viool, een contrabas, drie gitaren en een krachtige stem vooraan scheppen ze een teder en tegelijk dierlijk universum, waarin de explosieve energie van gipsy jazz samensmelt met de lyrische directheid van de grote chansonniers. Met eigen songs en interpretaties van klassiekers bezweren zij de geesten van Django Reinhardt, Stéphane Grappelli, Satchmo, Tom Waits en Jacques Brel. Hitsige gipsy swing, jazzy blues of zeemzoeterige ballads zet dit ensemble naar zijn hand. In hun eigen woorden: ‘Django trippin’ through America smokin’ marihuana from Chicago to Tijuana’.

Live speelt La Femme Belge met een apocalyptische intensiteit die chaos noch schoonheid schuwt en het publiek nooit koud laat.

Combitarief voor de drie avonden: 27 €

Sam Coenegrachts (gitaar en zang); Frederic Evrard (ritme gitaar en koor); Geert Van der Hallen (ritme gitaar en koor); Rik Sturtewagen (viool en koor); Sebastiaan Gommeren

http://www.rataplanvzw.be

De Rataplan
Sijnegemstraat 27
2140 Borgerhout

Tel. 03 235 0490
info[at]rataplanvzw.be (via dit emailadres kunnen geen tickets gereserveerd worden)

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
2140 BORGERHOUT
Tel. 03 292 97 40
U kan ook online tickets bestellen via deze pagina


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.