Djangofolllies met Alexandre Cavaliere Quintet

zondag 26/01/2020
20:00

Violist Alexandre Cavaliere was wat ze noemen een wonderkind. Al op zijn twaalfde werd hij door Didier Lockwood en Babik Reinhardt in Parijs uitgenodigd nadat ze hem in Brussel hoorden spelen. Zijn carrière raakte als vanzelf in een stroomversnelling. Samen met de groep van zijn vader schuimde hij de internationale podia af en verzamelde hij een adembenemend lijstje prestaties: in het Théâtre Princesse Grace, aan de zijde van Michel Jonasz in de Olympia, het festival Espoo Jazz in Finland en een concert in New York op het Django Reinhardt-festival Birdland.

Na een pauze van enkele jaren is Cavaliere terug met een band waarin hij manouche, gipsyjazz in de stijl van Django Reinhardt, vermengt met het bebop idioom en de moderne jazz. Het album van het Alexandre Cavaliere Quintet komt pas uit in februari 2020, maar je kan het in het kader van het festival Djangofolllies al in avant-première in De Roma horen!

Alexandre Cavaliere (viool)
Walter Gonella (gitaar), Manu Bonetti (gitaar)
Vincent Bruyninckx (piano)
Jean-Louis Rassinfosse (contrabas)

Locatie:
De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Meer info:
https://www.deroma.be/nl/agenda/alexandre-cavaliere-quintet/10651/


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.