Dominga Tango in Den Hopsack in Antwerpen

woensdag 5/06/2019
20:00

Dominga Tango is een duo dat werd opgericht in 2013 in Buenos Aires door Violeta García (cello) en Ana Micozzi (piano).

Gezien de atypische formatie in het genre maken ze hun eigen niet-traditionele arrangementen in een zoektocht naar een onderscheidende stijl en een origineel geluid. Het repertoire bevat zowel traditionele als hedendaagse Argentijnse tango’s.

Vanaf het begin werkten ze samen met de beroemde pianist en componist Hernán Cabrera (directeur van het Orquesta Típica Ciudad Baigón) die ook hun eerste album, Chapa y Pintura, produceerde. Ze presenteren dit momenteel in theaters en op festivals in Argentinië.
De cd werd opgenomen met belangrijke muzikanten uit de tangoscene, zoals Natalia Lagos, Julian Bruno en de bandoneonist Joaquín Angiolini.

Daarnaast neemt het duo een tweede cd op met nieuwe tango van vrouwelijke componisten.

In 2019 doet Dominga Tango hun eerste Europese tournee in verschillende steden in onder meer Nederland, België, Frankrijk, Hongarije, Zwitserland en Duitsland.

Zoals altijd is de inkom gratis, je kunt je appreciatie vertalen in een bijdrage in de hoed!


Vrije bijdrage

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.