Duo Montanaro-Cavez (20u30) en EmBRUN (22u30) in Kalmthout

dinsdag 4/08/2015
20:30

We zijn fier om dinsdagavond twee lesgevers van de stage een intiem concert te kunnen laten spelen in de kerk van Nieuwmoer: Duo Montanaro-Cavez.
Baltazar Montanaro, die de vioolstage geeft, is afkomstig uit een Frans-Hongaarse muzikantenfamilie. Het zigeunerbloed stroomt door zijn lichaam en viool, zo lijkt het wel. Voeg daar Sophie Cavez (docente trekzak gevorderden) bij op diatonische accordeon en je krijgt waarlijk een prachtig plaatje, niet enkel om naar te luisteren, maar ook om visueel van te genieten. De passie voor muziek en de tederheid waarmee die wordt behandeld, maken van dit duo een sensueel pareltje in de Vlaamse luisterfolk.
Het duo neemt je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het Noorden, verweven met klanken uit het Oosten. Ze brengen hemelse muziek vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal zacht, teder en vrij. De harmonie van beide instrumenten vlechten zich moeiteloos in elkaar en het spelplezier is steeds volop aanwezig op een muzikale reis die vooral grenzeloos mooi is.
Ze stellen hun nieuwe CD “Le 3ème Temps” voor, op 4 augustus om 20u30 in de kerk van Nieuwmoer.

Dinsdagavond 4 augustus om 22u30 speelt EmBRUN de pannen van de parochiezaal.
Een volle tent met een dansend enthousiast publiek en op het podium een even enthousiaste folkband. Nat van ’t zweet en vol overgave. Dat is wat een optreden van EmBRUN typeert. Massa’s energie die dit keurig gezelschap overdraagt op het publiek, dat nu op ontploffen staat.
De muziek van EmBRUN is in de basis traditioneel getint en doorspekt met eigentijdse, vaak progressieve klanken en ritmes.
Als echte live-band nemen ze in april 2013 hun derde album live op. Dit album is een mooi voorbeeld van wat een optreden van EmBRUN juist inhoud: stomend, swingend en hier en daar intiem. Kortom een goed geoliede vijfcilinder motor met veel pk’s, ritmisch strak en muzikaal verrassend.
Sinds 2002 zijn ze een vaste waarde in de Belgische folkscene en tonen ze ook in het buitenland hun kunnen op menig Europees podium. Zoals
Gooikoorts, Saint-Chartier, Festival het Lindeboom, Bal der Bals, Eté Trad., Dranouter, Folkwoods, Deerlycke, Tanzhausfest, Andanças, Boombal Festival, Entrudanças, Castlefest, Texel

Alle info op de Facebookpagina van de Kalmthoutse Folkstage.

Of via http://www.folkstage.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.