Duo Pichard & Vincendeau in ’t Ey in Belsele (om 16u)

3 januari 2020

Willy Pichard en Stevan Vincendeau. Twee jonge Fransmannen die beiden rond tienjarige leeftijd voor de eerste keer met hun respectievelijk instrument in contact kwamen. Willy werd op die leeftijd al overdonderd door de draailier, Steven koos voor de diatonische accordeon. Geen van beiden durfde op school zeggen welk instrument ze speelden. Er heerste daar toen heel wat schaamte over.

Ze maakten furore op festivals in Frankrijk en het buitenland en bezochten waarschijnlijk dezelfde festivals maar hadden elkaar nog nooit ontmoet. Jaren later zouden hun wegen dan toch kruisen en stortten ze zich samen in dit muzikaal avontuur. Vanuit eenzelfde passie voor muziek brachten ze in 2017 hun eerste album ‘Nevolen’ uit.

Willy’s uitdagende speelstijl op draailier wordt gecombineerd met de efficiëntie van Stevan op accordeon. Een muzikale ontmoeting op het allerhoogste niveau dat geen muzikale grenzen kent. Van de twaalf nummers is er maar één traditional. Alle andere nummers zijn echt geschreven op maat van dit duo.

“Onze muziek is erg actueel. Het is een nieuwe stijl met een eigen dynamiek en blijft ver weg van de klassieke Bretoense muziek,” aldus Pichard, “We gaan muzikaal heel wat kanten uit en willen dat ook aan het publiek tonen. Van pure luistermuziek tot echt dansbare tunes.”

Vaak aangrijpend, soms wellustig. Deze muziek laat zich in elk geval geen grenzen opleggen en voert je door een buitengewoon universum.

Filmpje

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Reserveer via de reserveerknop

Deuren open om 15u

Reserveer

Reserveren via website.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1614524550nyks@1614524550yet1614524550
http://www.tey.be