Edgelarks (Phillip Henry & Hannah Martin) in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 26/11/2017
16:00

Edgelarks (Phillip Henry & Hannah Martin) // concert
zondag 26 november – 16u

Ze hebben lang geworsteld met hun ‘moeilijke’ naam die bestaat uit vier (!) voornamen.
Bezoekers vonden hun muziek erg goed eens ze een concert hadden meegemaakt of hun muziek elders hoorden, maar konden in de verste verte hun naam niet onthouden…

Vanaf nu willen ze het de mensen gemakkelijker maken…

En zo hebben Phillip Henry & Hannah Martin na een fikse denktanksessie een oplossing uitgebroed en besloten om hun naam te veranderen in “Edgelarks”. De perfecte benaming voor hen die van en over de marges zingen.

Hun nieuwe, en ondertussen vierde cd, met dezelfde titel bevat dan ook een heleboel nieuwe liedjes en gaat over liminaliteit -zij die zichzelf op randen vinden, liminale ruimtes zoals grenzen en drempels- en de moeilijkheid over zo’n positie, maar ook de hoop die er uit kan opleven. We hebben uiteindelijk allemaal meer gemeen dan hetgeen wat ons verdeelt, want ieder van ons is liminaal – we zijn allemaal passanten.

Voor diegene die Phillip Henry & Hannah Martin uit Devon (zuiden van Engeland) nog niet moesten kennen: in 2014 kregen ze de BBC Radio 2 Folk Award voor het beste duo, en in 2016 werden ze opnieuw genomineerd. Dat wil toch al wat zeggen…

Phillip is een van de beste slidegitaristen en harmonicaspeler uit Engeland. Hij verheft beatboxen met een harmonica tot een nieuwe kunst. Hij en Hannah ontmoetten elkaar in de alt-roots groep “The Roots Union”, leerden zo veel liedjes spelen en deden inspiratie op van de verhalen die ze hoorden. Hannah is een bevlogen fiddlester en banjospeelster, en beiden nemen afwisselend of samen de zangmicrofoon ter hand.

Begin 2013 speelden ze al in onze muziekclub, en charmeerden de aanwezige bezoekers probleemloos met hun spel op dobrogitaar, harmonica, banjo, viool en zang. De meesten zullen hun naam gevormd door vier voornamen zonder problemen hebben onthouden.

En nu zijn ze terug! Degene die er toen bij waren zullen hen zeker nog eens aan het werk willen horen en zien, en voor degene die er niet bij waren is dit uw kans!
Reserveren is alvast aangeraden…

Een compilatie van hun concert in onze muziekclub begin 2013 vindt je op ons ondertussen uit zijn voegen barstende YouTubekanaal.


Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1606344912nyks@1606344912yet1606344912
http://www.tey.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.