Egón (Bretoens) in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 17/03/2019
16:00

De muziek van het Bretoense Egón wordt gemaakt met een geluidsbubbel in gedachten. Tijdens hun programma Sonar staan de luisteraars rond hen, zodat ze dichter bij elkaar komen in de bubbel. Sonar is ook een echo, de resonantie die geluid in een plaats teweeg brengt. Of de link tussen danser en toonkunstenaar.

Polyritmes smelten samen tot een geheel: elke muzikant speelt dan een andere melodie die zich in de tijd beweegt. En op een gegeven moment komen enkele van die melodieën samen, enzovoort. Door zo dicht bij hun luisteraars te musiceren, recreëren ze een simpel idee dat vaak in traditionele muziek te vinden is: de zender (muzikant) en de ontvanger (luisteraar) zitten in een relatie die zo verweven is, dat beide partners bijna niet te onderscheiden zijn.

En zo wordt het concept van een opvoering op zijn kop gezet. Door bijvoorbeeld een microfoon in een boek te stoppen, krijgen ze het geluid van een ‘basdrum’, gewoonlijk gebruikt in elektronische muziek. Traditionele instrumenten worden ook op een andere manier bespeeld en brengen een meer droomachtig geluid voort.

Erwan Menguy: dwarsfluit, geluidseffecten
Daravan Souvanna: fretloze bas, geluidseffecten
Kevin Le Pennec: cister
Youenn Rohaut: vijfsnarige viool, geluidseffecten

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13

Reserveer via de reserveerknop

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.