Enira in Lo Pétillante in Broechem

zondag 2/10/2016
14:30

ENIRA: Wim Van Deuren: piano, Kurt Wertelaers: gitaar/zang, Laura Tavormina: cello, Lina De Smet: viool, Nele Costers: zang)

Wim snelt Kurt ter hulp, wanneer die met een aantal mooie songs zit die niet bij z’n eigen groep passen. Er wordt aan gesleuteld, gebeiteld geknutseld en geretoucheerd. Elke song werd demogewijs op honderdachtentachtig manieren opgenomen, tot ze uiteindelijk beseften dat de nummers om puurheid smeekten. De samplers werden opgeborgen, de polka-versies geschrapt, de fanfare mocht naar huis. Wat er nog overblijft zijn doodeerlijke versies met enkel piano, strijkers en zang, hier en daar aangevuld met een streep akoestische gitaar.

Met twee strijkers en een extra stem overstijgen de nummers zichzelf. Ze landen in het publiek als oorstrelende pareltjes. Deze avant-première brengt een vleugje melancholie met sprankeltjes van de bitterzoete kant van het leven. Subtiele akoestische rock met een prachtig doorleefde stem — soms gekruid met een mespuntje Joe Cocker — en knappe nummers met nadruk op tekst en melodie.

Wim schrijft: “We hopen dat ook jullie erbij zijn, want we hebben er zó hard aan gewerkt, en zijn nu eindelijk helemaal klaar om al dat moois aan u voor te stellen”. Youri heeft hen al horen repeteren. ‘t Is de moeite!  • vrije bijdrage!

Meer info


Vrije bijdrage.

Lo Pétillante, Antwerpsesteenweg 98, 2520 Broechem
http://www.lopetillante.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.