Erikson Delcroix in Antwerpen

vrijdag 12/05/2017
20:30

ERIKSSON DELCROIX
Heart Out Of Its Mind

2015 was een mooi jaar voor het mooiste countrykoppel van Vlaanderen, Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson. De release van debuutalbum For Ever (2014) ging gepaard met 50 shows in binnen- en buitenland. Zo speelde Eriksson Delcroix in Parijs in prestigieuze zalen als La Cigale en L’Olympia. De groep verzorgde ook voorprogramma’s van Blaudzun, Howe Gelb en Daniel Lanois en werd geselecteerd voor Eurosonic 2016..
Kortom, een onvergetelijk jaar, waarin het zaadje voor een nieuwe plaat werd gezaaid. Dankzij de vervlochten stemmen van Nathalie en Bjorn, klinkt het nieuwe album van Eriksson Delcroix instant herkenbaar en toch weer anders. Heart Out Of Its Mind is volgens Christophe Vekeman “eigentijdser, frivoler, offensiever én unieker dan debuut For Ever”. In ‘Een Betere Wereld’, zijn ode aan Eriksson Delcroix, heeft de Vlaamse schrijver het ook over “muziek die even dwingend is als het gehuil van de wind in een hemelse nacht”.
De mysterieus kabbelende banjo van ‘Papa’ Karl Eriksson, de innovatieve weidse sounds van Elko Blijweert en Tim Coenen en de ‘kartonnen doos’-ritmesectie van Alain Rylant en Peter Pask vertalen het album naar een verrassende, dynamische en brede klank.

Warm, filmisch, energiek en swingend.
Europese Americana, het bestaat!
Sit back, relax and have a wonderful evening!

Uur: 20.30 uur

Tickets: 10 euro VVK, 12 euro kassa, 2 euro VT-statuut.

vr 12 mei 2017 – 20.30 uur

prijzen
vvk: 10 euro
inkom: 12 euro
vt-statuut: 2 euro

locatie
ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis
ontmoetingscentrum het Oude Badhuis
Stuivenbergplein 38
2060 Antwerpen

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.