Eriksson Delcroix in Lier

woensdag 6/11/2019
20:15

Riverside Hotel Tour
Opgewekt stappen Eriksson en Delcroix uit hun muzikale ‘comfortzone’. Nog altijd met één been vastgezogen in de bluegrass, rockabilly en de cajun, maar het andere been in de zompige Belgische klei. Twee werelden, één verlangen: let’s dance!
Na hun debuut ‘Forever’ uit 2014, de opvolger ‘Heart Out Of Its Mind’ uit 2016 en het een jaar later verschenen ‘Magic Marker Love’ voelen Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix en hun vijfkoppige orkest de onbedwingbare behoefte om de melancholie, die de rode draad van deze drie albums vormde, even op te bergen en een zwierig dansje te placeren.
Het was tijdens een uit de hand gelopen opnamesessie dat de band plots in een vreemde, aangename en bovenal zéér dansbare groove terechtkwam. Het spelplezier spatte van de snaren, de zon verdreef de schaduw en een driest plan was geboren.

Bezetting: Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix, Tim Coenen (drums), Alain Rylant (drums), Peter Pask (bas), Elko Bijweert (gitaar), Karl Eriksson (banjo/accordeon).

PRIJZEN
Uitpas Lier : 18 euro
Standaard : 19 euro

LOCATIE
CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

MEER INFO
https://www.lierscultuurcentrum.be/programma/eriksson-delcroix-riverside-hotel-tour/12571


|Eriksson Delcroix in Lier

donderdag 25/02/2016
20:15

2014 was een mooi jaar voor het mooiste countrykoppel van Vlaanderen, Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson. Hun debuutplaat For Ever zag het daglicht en werd unaniem gesmaakt, er was de tour met de Broken Circle Bluegrass Band, 20 jaar Laïs, opnames in Nashville in Jack White’s Voice-0-Graph en een immense tour doorheen Vlaanderen. Kortom, een onvergetelijk jaar, waarin het zaadje voor een nieuwe plaat werd gezaaid. De intimistische klank van ‘For Ever’ wordt door het zevenkoppig orkest vertaald naar een verrassende, dynamische en brede klank, en die klank is een inspiratiebron voor de volgende opnames. In februari 2016 is het resultaat te horen. De mysterieuze kabbelende banjo’s van papa Karl Eriksson, de innovatieve, weidse sounds van Elko Blijweert en Tim Coenen en de ‘kartonnen doos’-ritmesectie van Alain Rylant en Peter Pask vormen een breed klankpalet. Warm, filmisch, energiek en swingend. Europese Americana, het bestaat! Sit back, relax and have a wonderful evening!

Meer info:
http://www.lierscultuurcentrum.be/programma/1269/songs-collected-from-a-songbook-found-in-an-abandoned-truckstop-pool-hall/eriksson-delcroix
http://www.erikssondelcroix.com/


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.