Erwan Menguy + Bart Praet DuO // dubbelconcert in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 9/06/2018
21:00

Erwan Menguy begon op initiatief van Olivier Urvoy vanaf tienjarige leeftijd muziek te spelen op de bombarde. Al snel wordt hij voor een paar jaar in de rangen van de bagad (Bretoense fanfare) van Guingamp opgenomen. Later breidde zijn interesse uit naar low whistle en de houten dwarsfluit, die hij zichzelf aanleerde op de tonen van het Iers repertoire. In diezelfde periode ontdekt hij, al luisterend naar ‘oude’ speellieden, de biniou kozh (kleine doedelzak). Vanaf dan wordt dat, samen met de Ierse dwarsfluit, zijn hoofdinstrument.

Vervolgens ontmoet hij Daniel Le Féon, die hem voorbereidt op de muziekschool van Lannion.

Erwan speelde en heeft gespeeld met verschillende gezelschappen tijdens Fest Noz en concerten, voornamelijk met een Bretoens en Iers oeuvre.

Parallel aan zijn artistieke praktijken doceert hij fluit, biniou & bombarde in de muziekschool.

​DuO is het eerste soloproject van Bart Praet (Ierse fluit en doedelzak bij Elanor) en ook de naam van zijn eerste cd, die hij vandaag komt voorstellen.

De naam van dit project verwijst niet alleen naar het aantal muzikanten, DuO slaat ook op de oorsprong van de muziek zelf: traditionele melodieën aan de ene kant, en nieuwe, eigen composities aan de andere kant.

Het traditionele gedeelte is afkomstig uit Galicië en Ierland, deuntjes die in het geheugen blijven hangen zijn bij Bart sinds zijn jeugdjaren. De eigen composities zijn geïnspireerd op de traditionele muziek uit heel Europa, verwerkt met zachte invloeden uit andere genres.

DuO is dus een muzikale reis doorheen Europa, gebracht op een eigen, unieke manier.

De combinatie van de blaas- en snaarinstrumenten geeft een authentieke toets aan elk van de gebrachte nummers.

Beide muzikanten worden voor dit dubbelconcert muzikaal begeleid door Philip Masure op akoestische gitaar.

Inkom leden € 7 / niet-leden € 10

Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.