Esteban Murillo & Marisol Valderrama (flamenco) in De Roma

donderdag 17/05/2018
20:00

De Spaanse flamencozanger Esteban Murillo brengt met zijn nieuwe show Mi Verdad Flamenca een muzikale interpretatie van de gedichten van Federico García Lorca, één van de grootste 20e-eeuwse Spaanse auteurs. Esteban bezingt zo een gevoelige cultuurhistorisch periode: de burgeroorlog en het franquisme. De andere letras flamencas zijn geschreven door zijn grootvader Paco Murillo.

Op 21-jarige leeftijd is Esteban nu al een bijzonder originele stem in de flamencowereld. Hij zingt niet alleen, maar vertelt ook een verhaal over de Spaanse geschiedenis en deelt zijn passie voor de Andalusische cultuur. En dit met veel intensiteit en authenticiteit. Ook muzikaal verrast hij, want buiten de traditionele flamencogitaar en percussie-instrumenten neemt hij een piano, basgitaar en accordeon mee op het podium.

Naast talentvolle muzikanten nodigt Esteban ook de geweldige flamencodanseres Marisol Valderrama uit. Met roots in het Andalusische Cádiz en een Brussels leven als kind van Spaanse inwijkelingen, verkent Marisol Valderrama de grens tussen nostalgie en passie, tussen verleden en toekomst. Liefhebbers van flamenco: houd u klaar voor een boeiende en spannende avond in De Roma.

ESTEBAN MURILLO (ZANG); MARISOL VALDERRAMA (DANS); ANTHONY CARRUBA ‘EL CARRU’ (GUITAAR); SILVANO MACALUSO (PIANO); GIACOMO ARONICA (BAS EN ACCORDEON)

http://www.estebanmurillo.com
http://www.facebook.com/marisol.valderrama.guerrero

Prijs: VVK € 16/14 (KASSA + € 2)

Meer info: http://www.deroma.be/Kalender.aspx#eventid=1738

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.