Estrella Morente in De Roma in Borgerhout

zaterdag 3/11/2018
20:00

zittend
€35.00 – €37.00
Wie de Spaanse diva Estrella Morente op het podium ziet verschijnen, is meteen onder de indruk van haar attitude, haar elegantie en haar zelfvertrouwen. Maar als ze begint te zingen, opent een volledig nieuwe wereld. Een krachtige en doorleefde stem die vertelt, verbaast en ontroert. Morente eert de traditie van de flamenco uit haar geboortestad Granada, maar ze gebruikt haar stem ook als een jazzzangeres. Ze innoveert en improviseert, elke keer brengt ze een nummer op een nieuwe manier. Zo neemt ze je mee van de klassieke tablao naar de setting van een film of het decor van een theater, zo beroert ze zowel de aficianado als de flamencoleek.

In De Roma presenteert de gelauwerde zangeres haar nieuwe album Autoretrato, Spaans voor zelfportret. Ze begon aan het album te werken met haar vader Enrique Morrente, de legendarische flamencozanger, tot hij plots overleed. Na vele jaren vond ze toch de moed om zelf het werk te vervolledigen, met de medewerking van grote gitaristen zoals Vicente Amigo, Tomatito en Pat Metheny (toevallig alle drie afgelopen seizoen in De Roma te bewonderen!). Zo is haar nieuwe werk en de bijhorende tournee zowel een eerbetoon aan haar grote muzikale voorbeelden, als een veelbelovende nieuwe start.

Na succesvolle concerten op prestigieuze festivals en in grote concertzalen wereldwijd, kijken we dit najaar dan ook vol verwachting uit naar haar passage in De Roma.

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286 in 2140 Borgerhout

Meer info: https://www.deroma.be/kalender/470//ESTRELLA_MORENTE/


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.