Eva de Roovere & Band Histrylogie: History of Folk in Deurne

6 oktober 2013

Maandacht presenteert in de reeks Histrylogie

HISTORY OF FOLK

Wat is folk? Waar komt het vandaan? Hoe klonk folk toen en hoe klinkt het vandaag? Kent folkmuziek een revival dankzij de boombals en de vele festivals zoals Labadoux en Dranouter? Laïs en Bob Dylan kent vrijwel iedereen, maar wie zijn Rum en Malicorne nu ook weer?

Wouter Mattelin, de begeesterde presentator van het programma Allez Allez op Radio1 en folkliefhebber, neemt het publiek mee langs een aantal legendarische ankerpunten binnen het belichte genre.

Naast hem een folkformatie die zorgt voor de muzikale illustratie: Eva De Roovere, één van de stemmen van dit project, startte haar carrière bij de Folkgroep Kadril. Een blij weerzien dus met Hans Quaghebeur (ook ex-Kadril), bezield bespeler van zowat elk folkinstrument. Tom Theuns, eveneens folkkunstenaar en oprichter van Ambrozijn, mocht hier niet ontbreken.

Maandacht heeft al een uitgebreide Histrylogiereeks naar de zalen gestuurd:

History of Singersongwriters, Jazz, Soul, One Hit Wonders en A Song for my Love. En omdat succes om traditie vraagt, voegen we aan deze rij graag History of Folk toe. De wereld van de folk zoals u hem nog nooit had bekeken!

BEZETTING

Wouter Mattelin: verteller
Eva De Roovere: zang
Tom Theuns: zang, banjo, folkgitaar, sitar
Hans Quaghebeur: draailier, doedelzak, fluit, accordeon…
Tim Vandenbergh: contrabas
Seraphine Stragier: viool, harp, cello…

http://www.evaderoovere.be/

prijzen
vvk: 14 euro
kassa: 16 euro

locatie
cc Deurne Podium
Frans Messingstraat 36
2100 Deurne

Meer info en tickets