Fado ontmoet flamenco – een totaalspektakel van zang, muziek en dans met Maria de Fatima (Portugal), Amparo Cortés (Spanje) en Studio Garcia Lorca vzw

25 januari 2012

Soms lopen de dingen raar. Vorig jaar werd Folk in Antwerpen gevraagd om een interview af te nemen met de Portugese fadozangeres Maria de Fatima en haar muzikanten. Het was een aangename ontmoeting met bijzondere artiesten. Je vindt dit interview hier terug. Wat later wilde een flamencodansgroep uit mijn buurt een project uitwerken rond het thema ‘Fado ontmoet flamenco’. De contacten met Maria de Fatima werden hernieuwd en op 10 en 11 februari 2012 staat ze naast Amparo Cortés, de favoriete flamancozangeres van Wannes Van de Velde, op het podium van het Cultureel Ontmoetingscentrum op de Sint-Andriesplaats in Antwerpen. Het wordt een totaalspektakel waarin zang, muziek, dans en poëzie en beeldende kunst elkaar ontmoeten en aanvullen. Een ontmoeting tussen fado en flamenco, tussen professionele artiesten en talentvolle amateurs. Bij de voorstelling hoort ook een mooi boekje over fado en flamenco.

Deze voorstelling is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de Spaanse flamenco en de Portugese fado!

Klik hier voor meer info en hier voor info om kaarten te reserveren. Voor kaarten op zaterdag moet je snel zijn, voor vrijdag is er nog meer plaats.

Maria de Fatima en groep Maria de Fatima en groep

Foto’s: Michel Stuyts