Fapy Lafertin en Tcha Limberger in de Rataplan in Borgerhout (om 15u)

zondag 22/01/2017
15:00

FAPY LAFERTIN & GUESTS FT TCHA LIMBERGER (DJANGOFOLLLIES)

• Zo 22/1 • 15:00 U • € 14/12 Tickets

Tijdens deze Djangofolllies willen Brosella en De Centrale (Gent), Slowaakse Roma- en bekende Sinti-muzikanten samenbrengen op één podium. Binnen de Romagemeenschap, die in Europa zo een 15 miljoen mensen telt, is de diversiteit zeer groot (taal, tradities,…). Het communistische regime in Midden- en Oost-Europa, dat contact en culturele uitwisseling onmogelijk maakte, heeft deze verscheidenheid nog versterkt. In dit project ontdekken Slowaakse Romamuzikanten uit Gent voor het eerst de swing nummers van Django Reinhardt. Onder de artistieke leiding van Fapy Lafertin en Martin Balogh brengen zij Django-nummers in verschillende stijlen, zoals die uit de Balkan, de Spaanse rumba en de Hongaarse Cardas.

Fapy Lafertin is ontgetwijfeld één van de belangrijkste en ‘puurste’ vertegenwoordigers van de Djangostijl. Deze virtuoos groeide op in een zeer muzikale zigeunergemeenschap. Hij werd al snel een fervent aanhanger van de muziek van Django Reinhardt en speelde in verschillende formaties waaronder het Waso Quartet en het Quintette du Hot Club De France. Later lanceerde hij zich solo en toerde in Europa en Amerika. Hij speelde met grote Amerikaanse jazzmuzikanten waaronder Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton en Benny Waters. Technisch is Lafertin buitengewoon begaafd. Dit, en de grote waardering voor de melodische inhoud van zijn repertoire, maken zijn muziek fascinerend. Zijn besluit om de stijl van Django Reinhardt te volgen heeft deze fantastische muzikant niet in het verleden vergrendeld. Integendeel, Fapy Lafertin brengt volmaakt hedendaagse gevoeligheden in Django’s muziek.
FAPY LAFERTIN (GUITAR) – GUESTS: TCHA LIMBERGER (VIOOL); MARTIN BALOGH (ACCORDION, PIANO), STEFAN GODLA (DOUBLE BASS, VOCALS), ROBERT MIHALIK (GUITAR, VOCALS), JOZEF HOLUB (GUITAR, VOCALS)

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.