Fapy Lafertin New Quartet in ’t Ey in Belsele

3 januari 2020

Zonder twijfel is Fapy Lafertin een van de belangrijkste en puurste vertegenwoordigers van de Djangostijl. In zijn nieuw kwartet omringt hij zich met de jongere Belgische generatie van de Django-jazz: Alexandre Tripodi op viool, Renaud Dardenne op gitaar en Cédric Raymond op contrabas. Samen brengen ze een repertoire dat naast manouche swing ook Braziliaanse choro en de meest verrassende eigen composities tevoorschijn tovert.

Fapy Lafertin groeide op in een zeer muzikale zigeunergemeenschap. Hij werd al snel een fervent aanhanger van de muziek van Django Reinhardt en speelde in verschillende formaties waaronder het Waso Quartet en het Quintette du Hot Club De France. Later ging hij ook solo spelen en toerde in Europa en Amerika. Hij speelde er met grote Amerikaanse jazzmuzikanten waaronder Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton en Benny Waters.

Kenners weten dat Fapy Lafertin een van de beste Django-gitaristen van Europa is. Met zijn onwaarschijnlijke vingervlugheid is deze gitaarmaestro een referentie geworden voor veel jonge jazzmuzikanten. Voor dit concert bespeelt hij niet enkel de manouche-gitaar maar neemt hij ook zijn Portugese gitaar ofwel de ‘viola de fado’ mee op het podium.

Hij mag bij het grote publiek misschien minder bekend zijn dan sommige meer gemediatiseerde ‘django’-gitaristen, maar technisch is Lafertin buitengewoon begaafd. Zijn frasering en ritmische precisie maken van hem de absolute referentie, die doorleefde muzikaliteit verkiest boven virtuoze vingervlugheid.

I.s.m. Djangofolllies

Deuren open om 20u

Inkom leden € 12 / niet-leden € 15
Reserveer via de reserveerknop

Reserveren via website.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1614182573nyks@1614182573yet1614182573
http://www.tey.be