Faran Flad in O’Fiach’s Irish Pub in Lier – CD-voorstelling

vrijdag 30/04/2010
21:30

“Faran Flad” in O’Fiach’s Irish Pub
Keltische avond met cd voorstelling…
vrijdag 30/04/2010

Faran Flad is een mooie kruisbestuiving van Vlaams geïnspireerde akoestische folk en Keltisch- Angelsaksische rootsmuziek. Het resultaat is een enig mooi pallet van traditionele folk, uitgewerkt met frisse kleuren. De naam Faran Flad betekent zoveel als ‘reizen in schoonheid’ en dat is wat dit nieuw kwartet wil doen. Ze wandelen met ons langs nieuwe paden om oude bestemmingen te bereiken. Hier en daar houden ze ook halt bij eigen werk.

De groep heeft een Brits- Vlaamse samenstelling en bestaat uit vier uitstekende artiesten die hun sporen in het folkwezen al meer dan eens bewezen hebben. Zangeres/fluitiste Heather Grabham groeide op middenin de traditie van de Engelse folk. Zij speelde en speelt in meerdere groepen in Engeland en werd in Vlaanderen vooral bekend door haar samenwerking met Kadril. Hier leerde ze Erwin Libbrecht kennen. Kadril kennen we niet alleen als dé Vlaamse folkrockers maar samen waren ze ook de gangmakers voor Laïs en Eva Deroovere. Jan Debrabandere is een van de leidende figuren in de groepen Green Jacket en Paddy Murphy’s Wife. Met zijn DADGAD- gitaar is hij de harmonische en ritmische bassist van Faran Flad. Luc Pilartz is een van de beste violisten die ons land rijk is. Hij verdiende met viool en doedelzak zijn pluimen. Pilartz is de drijvende kracht in meerdere groepen zoals het superbe Verviers Central, Panta Rhei (met Steve Houben), Trio Trad en het ensemble Luc Pilartz. Dit concert is een aanrader voor iedereen die houdt van jigs, reels, slow airs en onvervalste folksongs.

Faran Flad zal er ook wanneer alles volgens schema verloopt zijn nieuwe cd voorstellen. Kom genieten en laat je meedrijven op de succesvolle tonen van deze nieuwe formatie.

Aanvang +/- 21.30

Guinness as usual and free entrance…

hope to cu there and then….Ron & Lut, eb.ar1606486619odnap1606486619@retn1606486619uh.dl1606486619anor1606486619


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.