Federico Ordonez in de Rataplan in Borgerhout

zaterdag 24/10/2015
20:00

FEDERICO ORDONEZ: BELGIUM’S FLAMENCO TALENT

• Za 24/10 • 20:00 U • € 12/10 Tickets

Andalusië heeft niet langer het monopolie op topflamenco en Federico Ordoñez staat klaar om dat te bewijzen. De Brusselse bailaor van Spaanse origine is gestaag bezig aan zijn opmars naar de flamencotop. Via Belgium’s Got Talent op VTM kon televisiekijkend Vlaanderen in het voorjaar kennis maken met deze jonge flamencodanser.

Federico Ordoñez raakte in zijn geboorteplaats Brussel bevangen door het flamencovirus, maar het was in Sevilla dat hij de fijne kneepjes van het vak leerde van onder anderen manuel Betanzos en Manuel Latorre. Hij trad jarenlang op met grootheid Antonio Martinez, maar kiest nu resoluut voor een eigen weg. Met zijn grote expressiviteit en uitstraling is hij dé flamencosensatie van dit ogenblik. Opvallend aan deze danser is zijn spirituele benadering van de flamenco.

Federico wordt bijgestaan door gitarist Alexander Gavilan en zanger José Ligero. Ligero werd geboren in Sevilla maar verhuisde op jonge leeftijd naar Brussel. Hij leerde de cante flamenco van zijn vader en andere meesters uit de zigeunerwijk van Triana. Met zijn zuivere en licht schorre stem interpreteert hij martinetes, fandangos en vooral de soleá de triana.

FEDERICO ORDOÑEZ (DANS), ALEXANDER GAVILAN (GITAAR), JOSE LIGERO (ZANG)

Meer info

Wijnegemstraat, 2140 Borgerhout

http://www.rataplanvzw.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.