Fiddlers On The Move // dubbelconcert in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 10/03/2019
16:00

In het kader van de vierde editie van het vijfdaags (folk)vioolfestival Fiddlers On The Move, georganiseerd door viooleminentie Wouter Vandenabeele en De Centrale (Gent), bieden we onze bezoekers een boeiend en divers dubbelconcert aan.

Bojan Cvetrežnik & Slovenian Fiddle Gang
Wat voor soort ritmesectie heeft een violist nodig voor een solo-uitvoering? Het antwoord is simpel: Twee andere violisten, Dit is tenminste de stelling van drie Sloveense violisten; Bojan Cvetrežnik, Klemen Bracko en Barja Drnovšek. Ze laten ons genieten van klassieke muziek, popmelodieën, folk en een stukje improvisatie… Tot nu toe hebben hun shows nog geen slachtoffers gemaakt, alleen zeer tevreden mensen die het volgende murmelden terwijl ze de zaal verlieten: “Dit had ik zeker niet zien aankomen”.

Interstate Express Duo
De Amerikaan Craig Judelman speelt viool sinds zijn vierde levensjaar, startte met klassiek, gevolgd door jazz, klezmer en een beetje vanalles, vooraleer lange tijd oude Amerikaanse vioolmuziek te bestuderen. Hij voelde zich geprezen met John Cohen (New Lost City Ramblers) als mentor en zijn rondreis door de Appalachen, waar hij les kreeg van enkele van de laatste traditioneel geschoolde violisten. Samen met gitarist Jack Latimer speelt hij in Interstate Express. Normaal vergezeld door Joe Buirski op banjo en zang, bij ons als duo. We mogen knallende old-time dansdeuntjes, moordballades en blues verwachten!

Inkom leden € 12 / niet-leden € 15
Reserveer via de reserveerknop

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.