Ewan McLennan (Scot.)// concert in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 20/01/2018
21:00

De Schotse Ewan McLennan is in korte tijd bekend geworden als een voorname gitarist van zijn generatie; een ware troubadour, balladevertolker en verhalenverteller zoals weleer. En bovendien een tekstschrijver voor wie sociaal recht nog steeds een brandend onderwerp is.

Geboren in Londen, groeide Ewan op in Edinburgh, en studeerde klassieke muziek op piano. Tegen de tijd dat hij in 2010 de folk en akoestische muziekpodia in Engeland begon plat te spelen, speelde hij al jaren muziek: op gitaar of piano en in allerlei stijlen, met een sterke interesse in folkliederen. Datzelfde jaar bemachtigde hij een platencontract bij Fellside Records, dat zijn debuutalbum “Rags & Robes” uitbracht. De kritieken waren lovend, en het album plaatste hem stevig in het folkcircuit. Hij won zelfs een prestigieuze Horizon Award tijdens de BBC Folk Awards 2011.

Zijn tweede plaat “The Last Bird To Sing” zag in 2012 het daglicht en werd opnieuw met veel enthousiasme onthaald. Ook de prijzen bleven maar komen: twee Spiral Earth Awards in 2013 en daarna de Alistair Hulett Memorial Prize for Political Songwriting. Wat er dan weer voor zorgde dat hij gevraagd werd om deel te nemen aan de alom geprezen Transatlantic Sessions en zo met enkele van ‘s werelds meest vermaarde folkmuzikanten meespeelde en opnames maakte.

Door veel met Martin Simpson en Dick Gaughan te musiceren, heeft hij uit eerste hand veel geleerd van de oudere generatie ‘folkgroten’.

Ewans meest recent project “Breaking the Spell of Loneliness” is een samenwerking met gerenommeerd auteur en journalist George Monbiot en gebruikt muziek en woord om het schrijnend probleem van eenzaamheid & de gemeenschap aan te kaarten. Daaruit is een tournee en een album voortgekomen.

“Hij zingt mooi, met veel oprechtheid en empathie. Hij is geweldig!”

Mike Harding, BBC Radio 2

Inkom leden € 8 / niet-leden € 11
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.