Wannes in Jazz // concert in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 18/02/2018
16:00

Er is materiaal dat te kostbaar, te levenskrachtig is om het in een museum te laten onderstoffen. Het moet naar buiten, het moet ademen, het moet leven, het moet zich voortplanten,… en soms heeft het daar een hand hulp voor nodig.

Het Jokke Schreurs Quartet speelt bewerkingen van en improvisaties op thema’s uit het oeuvre van Wannes Van De Velde. Maar dit keer staat de muziek op de voorgrond, en wordt die de jazz ingetrokken. Geen taalbarrière meer, zijn werk wordt toegankelijk gemaakt voor een ruimer en anderstalig publiek. Je gaat op die manier ook anders naar Wannes luisteren.

Natuurlijk heeft Wannes zich met jazz bezig gehouden, was hij zelfs eerst saxofonist. Dat was niet zo zijn ding. Zijn jazzthema’s worden niet geschuwd, maar de nadruk ligt toch meer op het ‘ver-jazzen’ van zijn niet jazz-georiënteerde composities. En zijn repertoire bevat héél veel goede melodieën, die zo in de verf worden gezet. Door een stel goede jazzmusici. Een paar die het repertoire kennen, een paar die het helemaal niet kennen (kenden). Met een eygenzinnige, nieuwe maar respectvolle kijk.

Hun cd “Aquarel, Wannes in Jazz” is uitgekomen begin 2017.

Wil je je nog meer verdiepen in de muziek van Wannes Van De Velde? Dan is dit een uitgelezen kans!

Een promofilmpje.

Jokke Schreurs Quartet:
Jokke Schreurs: gitaar
Henk de Laat: bas, scat
Luc Van den Bosch: drums, percussie
Sam Vloemans: trompet

Inkom leden € 12 / niet-leden € 15

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.