Doedelzakdag // concert in ‘t Ey in Belsele (om 21u00)

zaterdag 3/03/2018
21:00

Drie concerten op deze speciale dag!

21u00: Confrérie des Muchards de Saint-Druon

Rond 1890 gingen de herders uit Noord-Henegouwen op bedevaart voor de “Saint Druon”. Ze werden vergezeld door een groep doedelzakspelers, de “Confrérie des Muchards”. Vele jaren later laat deze groep het die “muchosa” weer klinken, met instrumenten die kopieën zijn van 18de eeuwse exemplaren uit het MIM (Brussel).

21u30: Duo Jean-Pierre Van Hees & Giorgio Pinai

Voor zijn doctoraatsonderzoek over de speeltechnieken van de doedelzak kreeg Jean-Pierre van de K.U.Leuven in 2009 als eerste de titel van Doctor in de Kunsten, specialiteit muziek. Nadat hij reeds 15 jaar doedelzak speelde is hij in 1980 dwarsfluit gaan studeren. Maar samen met Giorgio (ZampogneriA) speelt hij twee duetten voor traverso en musette van de hand van Tolou. Prachtig en uitermate origineel.

​22u00: ZampogneriA

Italiaans gezelschap dat bestaat uit bezieler Marco Tomassi, Marco Iamele en de gedreven Giorgio Pinai. Het trio exploreert de rijke en tegelijkertijd beperkte klanken van de Italiaanse doedelzak. Allerhande oude Italiaanse volksinstrumenten (bv. Zampogna Gigante a chiave e zoppa) om de oude melodieën met fijne arrangementen op te poetsen. Een feest voor oog en oor…

Inkom leden € 9 / niet-leden € 12

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.