La Bricole // concert in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 11/05/2018
21:00

Boulogne-sur-Mer (ooit nog Bonen genoemd), is een stad in het departement Pas-de-Calais, in het noorden van Frankrijk. Als je door deze havenstad wandelt snuif je de zee, de zilte geuren van de grootste vissershaven van Frankrijk. Ze zijn er ook nog niet zo lang verdwenen: de matrozen, de kooplieden, de dokwerkers, vissers en industrieën.

Het trio La Bricole brengt een ode aan dat Boulogne-sur-Mer van weleer. Gezongen Franse nummers die het oude havenstadje doen herleven. Net als een oude postkaart met vergeelde randen. Je ziet de IJslandvaarders vertrekken…

Toch is de vertolking allesbehalve ouderwets. Daarvoor staan natuurlijk drie klassebakken garant. Julien Biget (bouzouki, gitaar, zang) is geen onbekende in onze club en mochten we in verschillende gezelschappen al verwelkomen. Vincent Brusel is mandolinespeler en neemt de hoofdzang voor zijn rekening terwijl ook accordeonist Olivier Catteau meezingt. Gebroken harten, passionele liefdes en de geur van mosselen… Kortom, het Franse zeemanslied op een onnavolgbare wijze gepresenteerd.

Even beluisteren…

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.