Sueño Flamenco // concert in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 5/05/2018
21:00

Flamenco is een muziekstijl die een heel rijke geschiedenis meedraagt. De invloeden uit verschillende culturen maakt het geheel tot een boeiend en zeer krachtig gevoelsmatig genre. Sueño betekent dromen, en dat is deze avond dan ook volledig de bedoeling. Met goede muziek, zang, dans en lekker eten laten we je moeiteloos wegdromen naar het echte Spanje.

Verwacht je aan een serie scènes die je traditioneel kan zien in een Andalusische tablao, een plaats waar de flamenco ongebreideld en welig wordt opgevoerd. Vier schitterende artiesten die flamenco in- én uitademen krijgen het podium.

Antonio Segura is een gelouterd flamencogitarist en pedagoog. Met zijn gitaar stelt hij de verschillende stijlen binnen het genre voor via een traditioneel en modern repertoire. Sinds Antonio vanuit Sevilla toekwam in Brussel, geldt hij als een kwaliteitsmerk van flamenco in onze hoofdstad.

Yurentz Bermudez is een jonge Spanjaard, gepokt en gemazeld in de flamenco dans. Toen hij tijdens een flamencoshow op 5-jarige leeftijd in de ban raakte van de taal van het lichaam, wil hij deze kunst doorgronden met gans z’n ziel. Slechts 12 jaar oud won hij de Sevillanes-medaille in een departementale competitie. Datzelfde jaar nam hij tijdens zijn vakantie in Salobreña (Granada-Andalusië) les bij Angel Bermúdez. Vanaf dat moment blijft zijn liefde voor deze emblematische dans van Andalusië groeien.

José ‘El Titi’ Ligero (zang) en Elena la Grulla (dans) maken het kwartet compleet. Deze twee rasartiesten delen leven én flamenco (flamenco al sinds hun kindertijd) en dat is wat het kwartet bindt. Ze realiseren hun droom door hun flamencoverhaal te kunnen delen via de drie elementen: zang, gitaar en dans. Samengebracht door het lot en de kunst, zullen deze artiesten ons een wereld vol kleuren, contrasten en emoties openen, waardoor het publiek harmonie kan voelen en inademen met alles wat op het podium gecreëerd wordt.

​Inkom leden € 10 / niet-leden € 13

Tapasmaaltijd: € 12 per persoon

Reserveer via de reserveerknop.

Praktisch
Deuren: 17u00 Aperitief
Aan tafel: 18u00
Tapasassortiment: Een kleine gemengde salade met olijven en ansjovis, albondigas, pan y tomate, champiñones y pimientos asados a la parilla, en saladilla russa
Deuren zaal: 20u00
Voorstelling: 21u00

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.