Väsen // concert in ‘t Ey in Belsele (om 16u) (*uitverkocht*)

zondag 25/03/2018
16:00

Deze legendarische en veelbejubelde Zweedse folkgroep vormde zich al in 1989. En wel toen vrienden Olov
Johansson en Mikael Marin tijdens een muziekfestival in Noorwegen gitarist Roger Tallroth ontmoetten. 29 jaar later zijn ze nog altijd goed bezig!

Tegen het gebruik van een gitaar in hun muziek bestond in het begin trouwens wat weerstand, omdat het geen traditioneel Zweeds muziekinstrument is. Olov speelt nyckelharpa, en is zelfs de allereerste wereldkampioen (!) op de sleutelvedel geworden in 1990. Mikael is de violist die maar zelden de ‘tweede viool’ zal spelen. Zijn invloeden zijn letterlijk onbegrensd en wisselen tussen Schönberg en de Beytels. Hij is te horen op talloze opnames, bv. Nordman. De twaalfsnarige gitaar wordt op zo’n manier beroerd door Roger, dat hij tegelijk bas, ritme en contramelodie uit zijn instrument laat horen.

Alledrie virtuoos op hun eigen gebied, samen een unieke supernatuurlijke entiteit. Met hun wortels stevig verankerd in de bossen en rijke aarde van het Zweeds platteland, de eeuwenoude folkmuziek van de regio Uppland, weven ze rock, jazz, traditionals en klassieke invloeden tot een prachtig bekorend geheel.

Dit trio combineert structuur, improvisatie en een zeer goed gevoel voor humor waardoor elk optreden uniek wordt. De combinatie van virtuoos talent en puur speelplezier maakt hen wereldwijd geliefd.

​Een stevige aanrader dus!

Inkom leden € 15 / niet-leden € 18

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.