Les Voisins & Duo Szabadság // dubbelconcert in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 18/03/2018
16:00

In een dorpje naast Theux (provincie Luik) zijn Adrien Raskin en Laurent Cajot van jongs af buren geweest. Met vuur en passie voor traditionele muziek, besloten ze hun stem te combineren voor het creëren van de groep vanzelfsprekend genoemd “Les voisins” (De buren).

Autodidactische gitaristen en zangers, spelen ze klassieke traditionele liedjes (in het Engels en in het Frans), maar ook hun eigen teksten en muziek. Om meer nadruk te leggen op vocale harmonieën, zingen ze bij voorkeur a capella.

Tijdens de laatste Gentse Feesten hebben ze de folkwedstrijd van Muziekmozaïek op het luisterplein gewonnen.

Duo Szabadság

Gekleurd door geschiedenis (zowel fantastisch of tragisch) houdt traditionele muziek de ziel van de wereld vast…

Dit duo, dat bestaat uit violiste Ariane Cohen-Adad en mandolinespeler Jefferson Louvat, verzamelt die. Ze mengen Oost-Europese en Klezmer-Balkan muziek met die van Noord-Amerika, bluegrass en Ierse folk.

Jefferson was ooit in onze muziekclub te beleven met zijn broer Steve als de Louvat Bros. In die hoedanigheid hebben ze in 2012 de prijs voor de meest innoverende bluegrassgroep gewonnen.

Ariane heeft een rijke en eclectische achtergrond en houdt zich, naast les geven in klassieke en traditionele viool, ook bezig met dans en theater. Zij is verantwoordelijk voor de klezmertoets.

Twee te ontdekken duo’s voor de prijs van één!

​Inkom leden € 10 / niet-leden € 13

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.