Zygiá // concert in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 17/02/2018
21:00

Ook dit jaar organiseert Wouter Vandenabeele weer Fiddlers on the Move, dat aan zijn derde editie toe is.

Van woensdag 14 tot en met zondag 18 februari staat de viool in folk- en wereldmuziek centraal. Er zijn workshops, concerten en jamsessie in Gent, Belsele en Brussel.

In dit kader komt bij ons Zygiá optreden: een Grieks duo dat bestaat uit violist Kyriakos Gouventas en Periklís Papapetrópoulos. Die laatste speelt op de lavta, een kleinere voorganger van de Turkse ud, en welke compleet verdwenen was aan het begin van de twintigste eeuw. Vooral in Griekenland en Turkije laait de laatste 25 jaar de interesse weer op voor dit veelzijdig en mooi instrument. Periklís is een ervaren en bekende leraar in saz en lavta en heeft in die hoedanigheid enkele van de beste instrumentalisten van Griekenland opgeleid.

Het repertoire van violist Kyriakos Gouventas omvat eigenlijk zowat alles wat er op een viool gespeeld kan worden. Op zijn CV staat onder meer het Staatsorkest van Thessaloniki en verschillende kamermuziekensembles. Tegelijkertijd beheerst hij ook de dimotika (letterlijk “volks”, dus traditionele liederen) van alle streken van Griekenland.

Een goedkoop ticket naar de zon!

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.