Trad.Attack! // concert in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 16/02/2018
21:00

Trad.Attack! heeft de Estse muziekscene als het ware op de kop gezet door traditionele muziek naar de grote podia te brengen. Ze nemen die traditionele liederen (soms afkomstig van krakende opnames van allang verdwenen dorpsstemmen) als basis en bouwen daar pulserende, ritmische structuren rond. Met behulp van de akoestische 12-snaren gitaar, drums en een arsenaal aan fluiten, doedelzakken en mondharpen creëren ze een indrukwekkende geluidsmuur. En dat met slechts drie muzikanten!

Sandra, Jalmar en Tõnu zijn opgegroeid met traditionele muziek in hun oren. Ze zijn meer dan 15 jaar actief geweest in de Estse muziekwereld vooraleer ze in 2014 Trad.Attack! startten. Begonnen als iets simpel, plezant en experimenteel, hadden ze tot hun verrassing een hit te pakken in Estland met hun eerste creatie “Kooreke”. Sindsdien hebben ze zo’n 14 Estse muziekprijzen (o.a. beste folkgroep, beste album, …) op hun schouw staan, brachten het internationaal bejubeld debuutalbum “AH!” uit, en traden in meer dan 30 landen op. Trouwens, op hun allereerste concert grapten ze een meesterplan te hebben: alle landen van de wereld plat te spelen. Wat zeer reëel begint te worden… kijk maar op hun website voor het overzicht.

De drie goede vrienden zijn nog altijd blij verrast met hun succes, maar hebben vooral veel speelplezier. Hun tweede plaat “Kullakarva – Shimmer Gold” kwam in mei 2017 uit. Met hun “All Around Europe”-tournee, die in juli 2017 begon en eindigt in december 2018, willen ze elk EU-land aandoen. En zo vieren ze meteen dat Estland het voorzitterschap heeft van de Raad van de EU!

​Spijtig genoeg geen lasers (<- klikken voor een filmpje) in onze muziekclub, maar muzikale vonken zal het geven!

Inkom leden € 12 / niet-leden € 15

Graag reserveren via de reserveerknop.

​Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.