Nathan, Tcha & Vilmos // concert in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 19/01/2018
21:00

Dit nieuw trio heeft een breed repertoire: oude manoucheliederen, eigens nummers van Nathan & Tcha, iets Roemeens, iets Grieks, een oude onbekende standard, interpretaties van Django Reinhardt enz…

Nathan Daems is een Belgisch multi-instrumentalist die onder meer saxofoon, fluit en ney, washint en kaval speelt. Hij begon zijn carrière als bandlid van onder meer Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Orchestre International du Vetex, Bazaar d’Orient, Mafiasko Taxi, Va Fan Fahre en Maguaré. In 2010 won hij met het Nathan Daems Quintet’ de Jong Jazztalent-wedstrijd van het Gent Jazz festival. In het trio dat deze avond concerteert speelt hij op de tenorsax en Turkse kaval.

Gitarist en zanger Tcha Limberger is de zoon van gitarist Vivi Limberger (Waso Quartet) en kleinzoon van violist Piotto Limberger, beiden gekende figuren in de gipsy jazz. De muziek, die hij meesterlijk en genadevol bespeelt, ligt hem nauw aan het hart. Tcha legt zich niet enkel toe op manouche jazz, maar heeft ondertussen al een hoop andere muziekstijlen in de vingers, getuige het groot aantal projecten waaraan hij tot nu toe meewerkte. Met Tcha (ondertussen wereldvermaard onder de kenners van zowat elke balkanstijl & gipsy jazz) is het altijd puur magie.

Ook de jonge Hongaarse contrabassist Vilmos Csikós (ook geen onbekende van Djangofolllies en Brosella Folk & Jazz) die reeds diverse prijzen en talentenwedstrijden won in Frankrijk, Italië, Roemenië en in België de ‘Belfius Classics’ en ‘Young Belgian Talent’, is fenomenaal om bezig te zien.

Concert i.s.m. Djangofolllies.

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.