Maija Kauhanen // concert in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 28/01/2018
16:00

Gekenmerkt door een expressieve en krachtige stem, een diepgewortelde fascinatie voor kantele (typisch Fins tokkelinstrument uit de familie van de citer), en vindingrijke percussie: vingervirtuoos en eenvrouwsband Maija Kauhanen specialiseert in de Finse Saarijärvi kantele en de oude, zeldzame speelstijl waarbij een klein houten stokje als plectrum wordt gebruikt. Samen met polyritmes en organische percussie weeft ze unieke geluidstapijten en onweerstaanbare grooves.

Maija is naast componiste en veelzijdig multi-instrumentaliste een charismatisch vertolker met een betoverende podiumuitstraling. Haar belangrijkste invloed en inspiratie komt uit de traditionele muziek afkomstig van de landelijke gebieden uit Finland en Karelia. Ze geeft een eigen twist aan deze tijdloze melodieën en laat ze zo herleven.

Naast verschillende soorten kanteles speelt Maija ook harmonium, piano, (folk)fluit, saxofoon en percussie.

In maart 2017 bracht ze haar eerste solo album “Raivopyörä – The Whirl of Rage” uit op het Duitse platenlabel Nordic Notes. Het werd uitgegeven in Finland, Midden Europa en het VK en zeer goed onthaald.

De laatste jaren toerde ze door China, Japan, Noorwegen, Zweden, Nederland, Finland en Duitsland. In 2011 won ze de Internationale Solo Kantele wedstrijd in Helsinki en werd ze gedeeld tweede tijdens de Nord’11 competitie in Sälen, Zweden. Ze is lid van wereldmuziekgroepen Okra Playground, Rönsy, de prijzenwinnende Mari Kalkun & Runorun en Folk’Avant. Alsof dat nog niet genoeg is, neemt ze ook nog de zang in de Finse popgroep Malmö voor haar rekening.

Deze veelzijdige jongedame is ongetwijfeld een rijzende ster aan het Finse folkmuziekfirmament.

Een voorproefje.

​Dit concert is georganiseerd i.s.m. het CC van Sint-Niklaas.

​Inkom leden € 12 / niet-leden € 15

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.