Aerialists // concert in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 21/01/2018
16:00

Dit kwintet met muzikanten uit Canada, de Verenigde Staten en Schotland, laat hun klanken het liefst omschrijven onder de mooie, tegengestelde noemer: progressieve traditionele muziek. Mét een grote liefde voor folktradities. Ze putten inspiratie uit Noord-Europese en Keltische muziek, en voegen daar uitgesponnen post-rock texturen en op punt gestelde arrangementen aan toe om hun boeiende, genreoverschrijdende nieuwe muziek te creëren.

De groep vormde zich begin 2014 toen Adam Iredale-Gray en Elise Boeur, die al langer samenwerkten, Mairi Chaimbeul tegenkwamen op het Berklee College of Music in Boston.

Opgroeiend in een creatief nest van artiesten en muzikanten, brengt harpiste Mairi Chaimbeul haar jeugd door op het afgelegen Schotse eiland Isle of Skye. Ze krijgt de Keltische traditie met de paplepel ingegoten, en combineert dat met een zich onderscheidende improviserende stem en een verfijnde klassieke techniek.

Als oprichtend lid van de bejubelde Canadese indie-folkgroep Fish & Bird heeft Adam Iredale-Gray de laatste 9 jaar intensief getoerd. Zijn compositiestijl hangt nauw samen met de Ierse sessies die een groot deel van zijn jeugd vormden in Victoria (Canada), hoofdstad van de provincie Brits-Columbia. Maar ook invloeden uit de meer hedendaagse folk, jazz en pop, zoals Bon Iver. Zijn creaties zijn in West-Canadese vioolmiddens ondertussen deel geworden van het standaard repertoire.

De in Vancouver geboren Elise Boeur heeft zichzelf als jong meisje in de Ierse traditionele muziek ondergedompeld. Later bewoog ze zich tussen de Noord-Amerikaanse jazzscholen en de Noorse folkmuziekcolleges, diep in de Telemarkbergen. Ze heeft meegespeeld aan een indrukwekkend grote variatie projecten, gaande van alt-folk tot prog-metal.

Ze werken samen met een reeks buitengewone bassisten (Nate Sabat, Wynston Minckler) en drummers (o.m. Jake Jenne, Sean Trischka) die hun fascinatie voor muziek en harmonie delen.

Aerialists brengt met hun eclectisch instrumentarium innemende geluidstapijten vol diepte, emoties en geschiedenis tot leven. Een fantasierijk, boeiend én geheel origineel geluid.

​”Hun album Group Manoeuvre is een verbazingwekkend toonbeeld van uitstekende kwaliteitsmuziek, inventieve arrangementen, en genreversmeltende muziek dat een eigen wereld creëert.” – Folk Radio UK

Inkom leden € 12 / niet-leden € 15

Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.