Fabian Holland // concert in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 14/01/2018
16:00

Als je opgroeit in een artistiek gezin mag het weinig verbazen dat er bij jezelf ook een drang om te creëren ontstaat. Die drang werd bij de Engelse Fabian dan nog eens aangemoedigd door zijn moeder, een artieste. En zijn vader, een gitaar- en harmonicaspeler, leerde hem vanaf zijn zevende hoe hij de gitaar moest betokkelen. Als in huis dan ook nog eens klanken klinken uit vaders platenkast, waar onder meer blueslegenden Sonny Boy Williamson en Muddy Waters vertoefden, laat dat natuurlijk een flinke invloed achter.

Later studeerde Fabian onder het waakzaam oog van gitaarvirtuoos Eric Roche aan de Academy Of Contemporary Music in Guildford (UK). Na zijn studies verhuisde hij naar de Abruzzen in Italië waar hij gedurende vier jaar zijn muzikale stijl kon ontwikkelen tijdens het busken, optredens op verscheidene podia, en te componeren.

Hoewel hij opgroeide op een dieet van blues, heeft hij overduidelijk gekozen voor de folk van de traditionele, verhalende soort; je zou het ook tijdloos kunnen noemen. Maar die blues is nooit ver weg.

Zijn debuut-cd kwam uit in 2013, en werd zeer goed ontvangen. De opvolger “A Day Like Tomorrow” kwam minder dan 18 maanden later uit. Opnieuw een plaat waar hij zijn unieke, warme stem en uitstekend gitaarspel etaleert. En als je naast de mooie melodieën ook naar zijn teksten luistert, besef je dat de man een waar schrijverstalent is.

Prachtige, licht melancholieke muziek. Gevoelige sonische momentopnames. Ideaal voor deze tijd van het jaar en bij uitstek geschikt voor een regenachtige zondagmiddag, hunkerend naar het begin van de lente. En laat het nu net een zondag zijn…

Fabian Holland – Spring (YouTube-filmpje)

Inkom leden € 8 / niet-leden € 11
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

zondag 14 januari – 16u
Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.