Flamenco Doble (Wannes VdV) in Merksem (om 11u30)

zondag 2/02/2014
11:30

Flamenco Doble
Bob De Moor, Antonio Paz, Marc Hauman, Ann Heynen en Michel Gillain

FLAMENCO DOBLE, zo werd Wannes Van de Velde wel eens genoemd. U weet wel, flamencogitarist en Vlaming tegelijk.

“Als het geestesleven verdwijnt, dan zakt alles in elkaar.” Het zijn deze woorden van Wannes die het hart vormen van Flamenco Doble. Het is ook meteen wat deze voorstelling uniek maakt. Flamenco Doble wil niet zomaar de zoveelste hommage aan Wannes zijn, maar wil juist dat intense geestesleven, dat de wieg was van waaruit zijn liederen zijn geboren en gegroeid, centraal stellen. Bijzonder is daarbij ook dat alle leden van de groep Wannes persoonlijk gekend hebben, en dus ook van dichtbij dat gedachtegoed hebben beleefd.

Wannes’ diepe verontwaardigingen, zijn verlangens, zijn woedes, zijn liefdes ook, dat alles heeft zijn repertoire gevormd en gekleurd. In een intense mix van flamenco, Wannes’ erfgoed, en teksten, schept Flamenco Doble een beklijvend beeld van de andere Wannes. Van een visionair ook, wiens gedachtegoed deze voorstelling daarom brandend actueel maakt.

BOB DE MOOR verzorgt de voordracht van Wannes’ teksten. Verder verzorgen ANTONIO PAZ en MARC HAUMAN respectievelijk de flamencozang en de volkszang. ANN HEYNEN aan de nyckelharpa, en MICHEL GILLAIN aan de flamencogitaar.

BOB DE MOOR : Woord
ANTONIO PAZ : Flamencozang
MARC HAUMAN : Volkszang
ANN HEYNEN : Nyckelharpa
MICHEL GILLAIN : Flamencogitaar

VVK: 12 euro
Kassa: 14 euro

locatie
CC Merksem
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Meer info


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.