Floating Sofa Quartet in ‘t Ey in Belsele (om 19u)

zondag 19/11/2017
19:00

Floating Sofa Quartet // concert
zondag 19 november – 19u

Floating Sofa Quartet is een modern Noords folkmuziekensemble dat bestaat uit vier jonge muzikanten uit Denemarken, Zweden en Finland.

De groep ontsproot in het voorjaar van 2013, toen de leden elkaar ontmoetten tijdens de jaarlijkse Nordtrad conventie als onderdeel van hun muzikale studies.

Later, op een zonnige namiddag aan de oever van de Vilnia rivier, zagen ze al spelend, jammend, pratend en van de zon genietend een groot dood zwijn -tot ieders verrassing was het geen zetel- voorbij drijven.

En zo is het idee voor het Floating Sofa Quartet ontstaan.

Met hun unieke instrumentencombinatie vertolkt dit kwartet handgespeelde muziek die geurt naar dennenbomen bedekt met de ochtenddauw, een zoute zeebries en versgebrouwde koffie.
Hun repertoire is een opwindende mengeling van eigen composities en traditionele stukken uit hun overeenkomstig land. Tedere melodieën en pittige dansdeuntjes worden gespeeld met intrigerende harmonieën, intensiteit, humor, en de warme akoestische geluiden van houten instrumenten.

De groep speelde al talloze concerten in Denemarken, Zweden, Finland en Oostenrijk sinds hun debuutconcert in 2015, waaronder vermaarde festivals zoals het Kaustinen Folk Music Festival in Finland, Korrö Folkmusikfestival in Zweden en Folklore Global in Oostenrijk.

FSQ werd genomineerd in de categorie “Talent of the year” op de Danish Music Awards Folk 2015, en ontving in september 2016 de eerste prijs van de Saugmann Bjerregaard Foundation voor hun nieuwe interpretaties van de muziek van D.T.S. Bjerregaard.

In november vorig jaar kwam hun zeer goed ontvangen debuutplaat uit met de mooie titel ”The Moon We Watch Is the Same”.

Kom luisteren en zweef weg op hun mooie tonen!

Floating Sofa Quartet is:
Mads Kjøller-Henningsen [DK] – houten fluit & Zweedse doedelzakken
Leija Lautamaja [FI] – diatonisch accordeon & harmonium
Clara Tesch [DK] – fiddle
Malte Zeberg [SE] – contrabas

Dit concert is in het kader van de Folkexpo 2017, een showcase georganiseerd door de Folkfestivalkoepel in samenwerking met het Folkforum en Muziekclub ‘t Ey. Die showcase begint om 14:30 en ook daar is iedereen welkom om van mooie muziek te komen genieten. Gratis!


Inkom leden gratis / niet-leden € 0,5 (=daglidkaart)
Reserveren niet nodig.

Deuren open om 14u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1606344334nyks@1606344334yet1606344334
http://www.tey.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.