Folgazan (folkpop) in Antwerpen

zaterdag 17/03/2012
22:00

St. Patrick’s Day in de Maritime Bar Hilton Antwerp hotel – Groenplaats zaterdag 17 maart 2012 – 22u00 St. Patrick’s Day, de nationale feestdag voor de Ieren waarbij ze de heilige St. Patrick herdenken op een uitbundige manier. Vier met ons mee op 17 maart met lekkere bieren in de Maritime Bar. Zing en dans mee met de ‘live’ band Folgazan vanaf 22u. Gratis inkom.

http://www.folgazan.eu

Folgazán is een popfolkgroep die ver buiten de lijnen van de traditionele folkmuziek kleurt, met een ruime bezetting waarin naast fluit, viool, accordeon en piano ook nadrukkelijk plaats is voor elektrische en akoestische gitaar, basgitaar en drums. Na 2007, het jaar waarin de Folkrally van Dranouter aan Zee net niet gewonnen werd, gaat de groep in 2008 verder op hetzelfde elan: blijvend grenzen …verleggen en nieuwe horizonten veroveren.

Folgazán deelde al het podium met o.a. Urban Trad, Yevgueni, Eva De Roovere, Delavega, AedO, Mira, Dokter Vroman, Sois Belle, Soldat Louis, Pressgang… en speelde al op verschillende uiteenlopende locaties voor diverse gelegenheden:
De Vooruit, Oostende Voor Anker, Labadoux, Aymon Folk (FR), Het Lindeboom (FR), Misty Fields (NL), diverse parkconcerten…

Ruuth Oosterlijnck – toetsen, accordeon, zang, gitaar
Hanne Oosterlijnck: zang en percussie
Hein Vanhuyse – fluiten, zang, toetsen
Lisa De Meester – viool, zang
Bart Oosterlijnck – akoestische gitaar, elektrische gitaar
Koen Vanderbauwhede – basgitaar, gitaar
Jo Soetaert – drum, percussie

Stand-ins:
Liesbeth De Lombaert – viool, zang
Pieterjan Seynaeve – drum, percussie


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.