Folk- en jazz straatoptredens ten voordele van Music For Life (met o.a. Arfest, Peut-être Demain en Botswing) in Antwerpen

9 december 2010

Muziekmozaïek steunt Music for Life

 Met de actie ’t Stroat oep steunt Muziekmozaïek dit jaar opnieuw Music For Life, de radiomarathon van Studio Brussel ten voordele van het Rode Kruis. Muziekmozaïek draagt graag haar steentje bij en stuurt samen met het Antwerpse Liefhebber 16 muziekgroepen de straat op om geld in te zamelen.

Zaterdag 18 december 2010 is dé ideale dag voor uw kerstinkopen. Niet enkel zal u die dag in heel Antwerpen kunnen genieten van de warme muziekklanken voortgebracht door onze straatmuzikanten, maar u kan daarnaast ook nog eens gunstig karma verdienen door één of menig centje te doneren voor het goede doel. Van het centraal station tot de Meir, van de Korte Gasthuisstraat tot de Grote Markt, de klank van de stad zal alom aanwezig zijn want Muziekmozaïek en Liefhebber laten 16 muziekgroepen als straatmuzikant geld inzamelen voor Music for Life.

Door het ruime aanbod van genres zal iedereen wellicht aan zijn trekken komen. Voor de jazzliefhebber spelen groepen als Sofie la Digue kwintet en Mystic Moose. Folkies kunnen misschien zelf een beentje uitslaan op de tonen van Peut-être Demain, Botswing, Arfest of het duo Dennis Allegaert en Bram Van Weverberg. Bereid u ook voor op een stevige scheut ambiance met De Boektons, Alois de Beuseleer en Loewie Anders.

Verder hebben we nog eigen nummers van Vera’s Big Band, Marieke Lightband en Myrthe Luyten, a capella-covers van Casual Harassment, Azteekse traditionele dans van Nestor Medina, de draaiorgelklanken van Pierlala en de vrolijke figuur van Eric Baranyanka, bekend van de Choco Gang en de Ketnetband.

Al dat lekkers van 14 tot 15u en van 16 tot 17u in het centrum van Antwerpen, op zaterdag 18 december 2010. Laat u goed hart eens zien en kom ook ’t Stroat oep for life!

De opbrengst van de actie gaat dit jaar naar de vele weeskinderen in zuidelijk Afrika die hun ouders verloren aan de gevolgen van aids.