Folk in De Roma: kortingen voor onze lezers

20 april 2012

Folk in De Roma
In De Roma in Antwerpen worden er geregeld folkconcerten georganiseerd en daarbij passeren heel wat grote namen uit de internationale folkwereld de revue. Speciaal voor de bezoekers van Folk in Antwerpen voorziet De Roma een extra korting voor twee folkconcerten. Onze lezers betalen slechts €9 ipv €16 voor de concerten van de Griek Makis Seviloglou (25/04) en de Britse June Tabor (02/05). June Tabor kreeg voor haar jongste album Ashore 4 sterren in De Standaard en won 4 prijzen tijdens de laatste BBC Folk Awards.

Deze kortingen gelden enkel in voorverkoop via 03 292 97 40 of aan de ticketbalie, Turnhoutsebaan 327 – Borgerhout. Dit aanbod geeft geen recht op terugbetaling van eerder gekochte tickets.


MAKIS SEVILOGLOU: ANCHORS
WO 25 APR 2012: 20U30 – €16/14 -> ACTIE €9*
De Griekse componist, zanger en bouzoukispeler Makis Seviloglou behoort tot het beste dat Griekenland op dit moment muzikaal te bieden heeft. Voor zijn composities gebruikt hij het beste van de Laika, melodieus en harmonieus gecombineerd met de typerende Griekse ritmes. Zijn ongewone manier van spelen maakt hem verfrissend.
De begeleidende muzikanten betekenen stuk voor stuk iets binnen de Griekse muziek. Hun tweede cd ‘Anchors’ verscheen in het najaar van 2010 op het label Coast to Coast.
MAKIS SEVILOGLOU (ZANG, BOUZOUKI); DIMITRIS KITSIOS (CONTRABAS); GIORGOS TZOUKAS (PIANO); THANASIS GIANNOPOULOS (GITAAR); MARIA PAPANIKOLAOU (ZANG).
http://www.seviloglou.gr

BALKAN FEVER ANTWERP V:
10 JAAR AMBRASSBAND
MET VOORAF: ALEJANDRO TOLEDO AND THE MAGIC TOMBOLINOS
ZA 28 APR 2012: 20U30 – €10/8
De meest beruchte fanfare van ’t Stad viert feest! 10 jaar fanfare: 10 jaar straten, pleinen, cafés, concertpodia, huwelijken en begrafenissen in binnen- en buitenland. En nu een groots jubileumconcert – waar kan het ook anders? – in De Roma.
Den Ambrassband ontstond als een krakers-blazerscollectief vanuit de Scheld’Apen en groeide het voorbije decennium uit tot een internationaal gewaardeerd muziekensemble, getuige daarvan de succesvolle passage op de laatste editie van het gerenommeerde North Sea Jazz festival. De muziek is een mix van Balkan, Klezmer en eigen composities die elk publiek charmeert, van Borgerhout tot Bulgarije.
GREGOR ENGELEN (TROMPET); LOES MINNEBO (TROMBONE); DARWIN SÁNCHEZ AMADOR (TROMPET); MAARTEN SCHEIR (TROMBONE); ANGEL CALVO PÉREZ (TROMPET); STIJN KENENS (BARITONTUBA); RUBÉN VALLE (ALTSAX); MICHEL VAN DE VEL (BASTUBA); CHRISTIAN GMÜNDER (TENORSAX); BRAM VAN MOORHEM (BASDRUM); MATHIAS STUYCK (DARBUKA); RUBEN VERBRUGGEN(ALTSAX)
http://www.ambrassband.behttp://www.magictombolinos.co.uk

GRAINDELAVOIX:
MUNTAGNA NERA
ZO 29 APR 2012: 15U – €16/14
Wie herinnert zich vorig jaar in De Roma niet het magistrale optreden van Muntagna Nera en Graindelavoix? De fameuze Italo-Belgische muziekclub die bestond van 1978 tot 1983, werd door Björn Schmelzer en zijn muzikanten van Graindelavoix opnieuw op de planken gezet. Ze brachten een mengeling van levensliederen, coal mine-blues, traditionele tammuriata’s en cantu a chitarra en café chantant. Na een tournee door Vlaanderen en Nederland werken ze aan een vervolg. Voor wie niet zo lang kan wachten komt er een cd (EMI).
MUNTAGNA NERA ZIJN: MARIA MORGANTE (ZANG); PINA CANALE (ZANG); MANUELA DELEDDA (ZANG); SALVATORE CARLINO (ZANG); ANGELO DE SIMONE (ZANG); MICHELE ZORI (ZANG); MARIO LEUCI (MARANZANO, TAMBURELLO); TORE DELEDDA (ZANG); IVO DELEDDA (ZANG, SARDISCHE CHITARRA); ANTONIO TODDE (ZANG, POESIE); GIOVANNI CARTA (ZANG); DOMENICO NANU (ZANG); MAURO SFAMURRI (ORGANETTO, FISHARMONICA);
GRAINDELAVOIX ZIJN: SILVIE MOORS (ZANG); REGINA ALBANEZ (CHITARRA); ANNE NIEPOLD (ORGANETTO); PAUL DE TROYER (ZANG); LIEVEN GOUWY (ZANG); RAPHAEL DE COCK (ZANG, TRUNFA); JAN VAN OUTRYVE (CHITARRA BATTENTE, COLASCIONE, CETERA); FLORIS DE RYCKER (CHITARRA, TIORBA); BJÖRN SCHMELZER (ZANG, CHITARRA BATTENTE)
http://www.graindelavoix.be

JUNE TABOR: ASHORE
WO 2 MEI 2012: 20U30 – €16/14 -> ACTIE €9*
June Tabor haar carrière kreeg vleugels toen in het begin van de jaren 70 een ‘folkboom’ plaatsvond in Engeland. Haar diepe altstem, haar doorleefde interpretaties en haar schitterende muzikanten maken van elk concert een indringende ervaring. ‘Ashore’ is Tabors vijfde concept-cd op rij.
“Met ‘Ashore’ heeft Tabor weer een logische stap in haar carrière gezet. Logisch, maar niet voorspelbaar, want deze cd klinkt zeer fris en helder, in tegenstelling tot het donkere en zware werk dat we soms terugvonden op haar ander recent materiaal. Die stem die met de jaren alleen doorleefder is geworden, meer karakter heeft gekregen, en vooral haar eigen genre is geworden. Het mag duidelijk wezen; we zijn fans en hebben geen zin om dat onder stoelen of banken te steken!” (DIGG* gaf 4 sterren)
June Tabor werd beloond tijdens de afgelopen BBC Folk Awards (8 februari ll.). Ze ging naar huis met de trofee voor Best Folk Singer, Best Group (met The Oysterband), Best Album & Best Traditional Track.
JUNE TABOR (ZANG, GITAAR); ANDY CUTTING (DIATONISCHE ACCORDION); MARK EMERSON (VIOOL, ALTVIOOL); TIM HARRIES (CONTRABAS); HUW WARREN (PIANO)
http://www.brightfieldproductions.co.uk/tabor.htm

LUKA BLOOM + STEVE COONEY
WO 16 MEI 2012: 20U30 – €24/22
Luka Bloom startte zijn carrière onder zijn eigen naam Barry Moore, maar brak pas echt door na een naamsverandering en de release van zijn plaat ‘Riverside’ in 1990. Dat gebeurde na een blessure aan de hand waardoor hij zijn speelstijl moest omgooien. Een geluk bij een ongeluk, want die specifieke speelstijl van hem is net zijn visitekaartje geworden. De voorbije twintig jaar bleef Luka continu verder werken aan een reeks straffe platen.
Voor zijn concert in De Roma brengt Luka gitarist Steve Cooney mee: “Since Steve came to Ireland in the 1970s he has been the most influential guitar player in my life, and he is a great guy.”
http://www.lukabloom.com

HET ZESDE METAAL: PLOEGSTEERT
WO 29 AUG: 20U30 – €14/12
De liedjes van Wannes Cappelle staan bol van poëtische en melodische pracht. ‘Akattemets’, het eerste album van zijn groep Het Zesde Metaal werd niet voor niets door Focus Knack tot ‘meest onderschatte plaat van 2008’ gebombardeerd. Bijna vier jaar later heeft Het Zesde Metaal een vervolg aan dat straffe debuut gebreid. En Cappelle heeft zijn unieke stijl niet verloochend. Integendeel, met ‘Ploegsteert’ graaft hij nóg dieper in hart en hoofd, zowel bij zichzelf als bij zijn publiek. En met zijn schier onuitputtelijk arsenaal aan dichterlijke vondsten zorgt Wannes ervoor dat een glimlach uiteindelijk altijd de bovenhand haalt. Voor de tournee van ‘Ploegsteert’ zijn de liedjes speciaal gearrangeerd voor viool, altviool, cello en contrabas. Het gastoptreden van de artistieke soulmate Roos Rebergen (frontvrouw van de succesvolle Nederlandse band Roosbeef) maakt de ontdekkingstocht nog opwindender.
WANNES CAPPELLE (ZANG, GITAAR, PIANO); WIETSE BEELS (VIOOL); MARC PIJPOPS (ALTVIOOL); FRANS GRAPPERHAUS (CELLO); BEN FAES (CONTRABAS); ROOS REBERGEN (ZANG EN BACKING VOCALS)
http://www.hetzesdemetaal.be