Folk in ’t Stad: Beulebal met Duo Leemans-Driessens

31 juli 2012

Beulebal

Het Beulebal is een kleinschalig folkbal georganiseerd door “Folk in ‘t Stad”. Tijdens zo een folkbal worden koppeldansen afgewisseld met kring- of rijdansen en dat allemaal op heerlijke folkmuziek. Ben je nog niet zo bedreven in de folkdansen? Geen probleem, er wordt vooraf een dansinitiatie gegeven, dus iedereen kan mee doen.

Het bal vindt plaats op een unieke locatie, want Den Beulebak is een 16e eeuwse patriciërswoning in het centrum van Antwerpen. Dus dat wordt dansen in een historisch kader. De Sint-Nicolaasplaats, waar Den Beulebak gelegen is, is een gezellig pleintje omgeven door kleine theaters dat volledig autovrij is. Je bereikt het via een historische poort in de Lange Nieuwstraat ter hoogte van poppenschouwburg Van Campen.

Den Beulebak

Duo Leemans-Driessens

De geschiedenis van Duo Leemans-Driessens gaat terug tot de lagere school waar ze klasgenoten waren. Toen ze met elkaar bevriend raakten deelden ze al gemeenschappelijke passies als dansen, reizen, … Maar het was slechts vele jaren later dat ze elkaar weer tegenkwamen en deze keer – tot ons groot plezier – in de muziek. Hun eerste concerten samen dateren van 2010 toen Bert bij verschillende gelegenheden Tristan uitnodigde om ud te spelen als gastmuzikant in de groep EmBRIO. Ze wisten al dat ze vrienden waren maar ontdekten pas dan een muzikale verstandhouding die hun verwachtingen ver te buiten ging. Bert die meer en meer gepassioneerd en gefascineerd raakte door de ud aarzelde niet om aan Tristan een duo accordeon / ud voor te stellen. Uit die muzikale verstandhouding gemengd met kameraadschap werd een sprankelende harmonie geboren die ons een breed aanbod van koppeldansen en groepsdansen aanbiedt. Hun composities die dikwijls samen geschreven zijn worden steeds weer verrijkt door hun beider ervaring. Bert is bekend van groepen zoals EmBRUN, EmBRIO, Triple-X, b-boa, Variomatic en les Boîtes; Tristan is udspeler bij La Compagnie d’Elias, Balacordes en Amorroma.

Praktisch

 • Programma:
  • 14u00: dansinitiatie
  • 15u15: bal met Duo Leemans-Driessens
  • Achteraf: mogelijkheid tot jam (breng uw instrument maar mee)
 • Prijs:
  • €8 (niet-leden)
  • €7 (leden)
   • Lid worden kan ter plekke voor €5.
 • Locatie:
  • Den Beulebak, Sint-Nicolaasplaats 10, 2000 Antwerpen
  • Den Beulebak is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: het NMBS-station Antwerpen-Centraal bevindt zich op wandelafstand en de trams 10 en 11 stoppen aan de toegang naar de Sint-Nicolaasplaats (halte Sint-Katelijne).
  • Omdat Den Beulebak in het centrum gelegen is, is een parkeerplaats in de buurt vinden niet zo gemakkelijk. Er bevinden zich wel betaalparkings op de Groenplaats en in de Korte Klarenstraat. Gratis parkeren kan aan de scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai en dan is het ongeveer een kwartier wandelen tot aan Den Beulebak.
 • Meer info of reserveren:

Vroegboekactie

Voor de concerten van Trio Empreintes, Duo Leemans-Driessens en A la Rum bij Folk in ’t Stad ontvangt u €1 korting indien u reserveert tot ten laatste 2 weken voor het concert.

Duoactie: Reserveer zowel voor Trio Empreintes en Leemans-Driessens en u ontvangt nog €1 extra korting!

Reserveren kan op alle Folk in’t Stad activiteiten aan de inkom of door het bedrag over te maken op de rekening van Folk in ’t Stad met als mededeling uw naam, aantal tickets en de naam van het concert.

gegevens Folk in ’t Stad:
vzw Den Beulebak
Sint-Nicolaasplaats 10
2000 Antwerpen

Rekeningnummer: 320 0414505 94
of
IBAN: BE87 3200 4145 0594
BIC: BBRU BE BB