Folk in ‘t Stad: Beulebal met Duo Montanaro/Cavez

zondag 29/04/2012
14:00

Beulebal

Het Beulebal is een kleinschalig folkbal georganiseerd door “Folk in ‘t Stad“. Tijdens zo een folkbal worden koppeldansen afgewisseld met kring- of rijdansen en dat allemaal op heerlijke folkmuziek. Ben je nog niet zo bedreven in de folkdansen? Geen probleem, er wordt vooraf een dansinitiatie gegeven, dus iedereen kan mee doen.

Het bal vindt plaats op een unieke locatie, want Den Beulebak is een 16e eeuwse patriciërswoning in het centrum van Antwerpen. Dus dat wordt dansen in een historisch kader. De Sint-Nicolaasplaats, waar Den Beulebak gelegen is, is een gezellig pleintje omgeven door kleine theaters dat volledig autovrij is. Je bereikt het via een historische poort in de Lange Nieuwstraat ter hoogte van poppenschouwburg Van Campen.

Den Beulebak

Duo Monotanaro/Cavez

Dat we voor het Beulebal kwaliteit belangrijk vinden, kan je al merken op ons eerste bal. Met het Duo Montanaro/Cavez hebben we ineens twee topmuzikanten in huis gehaald. Sophie Cavez kennen we als de accordeoniste van Urban Trad, KV Express, Jeff Caresse en Dazibao.  Baltazar Montanaro is een violist afkomstig uit een Frans-Hongaarse muzikantenfamilie, die ondermeer bekend is van de Franse groep ZEF en van I Fratelli Tarzanelli.

Sophie Cavez & Baltazar Montanaro
Dit duo brengt in april hun nieuwe cd “escales” uit die ze graag op ons bal komen voorstellen. Hun vorige cd werd zeer goed onthaald door de pers, zo omschreef het Nederlandse folktijdschrift New Folk Sounds die cd als volgt: “De diversiteit van de stukken en de fantasievolle behandeling van het uitstekend musicerende duo maken dat de eenvoud van de bezetting altijd fris blijft klinken.” Wij zijn dus heel benieuwd naar hun gloednieuwe cd.

Praktisch

Programma:
– 14u00: dansinitiatie
– 15u15: bal met Duo Montanaro/Cavez
– Achteraf: mogelijkheid tot jam (breng uw instrument maar mee)

Prijs:
€8

Locatie:
– Den Beulebak, Sint-Nicolaasplaats 10, 2000 Antwerpen
– Het Beulebal is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: het NMBS-station Antwerpen-Centraal bevindt zich op wandelafstand en de trams 10 en 11 stoppen aan de toegang naar de Sint-Nicolaasplaats (halte Sint-Katelijne).
– Omdat Den Beulebak in het centrum gelegen is, is een parkeerplaats in de buurt vinden niet zo gemakkelijk. Er bevinden zich wel betaalparkings op de Groenplaats en in de Korte Klarenstraat. Gratis parkeren kan aan de scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai en dan is het ongeveer een kwartier wandelen tot aan Den Beulebak.

Meer info of reserveren:


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.