Folk in ’t Stad: Extra Beulebal met David Munnelly, Siard de Jongh en Philip Masure

9 augustus 2012

Beulebal

Het Beulebal is een kleinschalig folkbal georganiseerd door “Folk in ‘t Stad”. Tijdens zo een folkbal worden koppeldansen afgewisseld met kring- of rijdansen en dat allemaal op heerlijke folkmuziek. Ben je nog niet zo bedreven in de folkdansen? Geen probleem, er wordt vooraf een dansinitiatie gegeven, dus iedereen kan mee doen.

Het bal vindt plaats op een unieke locatie, want Den Beulebak is een 16e eeuwse patriciërswoning in het centrum van Antwerpen. Dus dat wordt dansen in een historisch kader. De Sint-Nicolaasplaats, waar Den Beulebak gelegen is, is een gezellig pleintje omgeven door kleine theaters dat volledig autovrij is. Je bereikt het via een historische poort in de Lange Nieuwstraat ter hoogte van poppenschouwburg Van Campen.
Den Beulebak

Deze extra editie van het Beulebal gaat niet zoals gewoonlijk door op zondagmiddag, maar wel op een dinsdagavond!

David Munnelly, Siard de Jongh en Philip Masure

David Munnelly, Siard de Jongh en Philip Masure zijn een Iers, Nederlands, Belgisch trio, maar deze extra editie van het Beulebal kleurt volledig Iers, want deze drie muzikanten zijn toppers in de Ierse traditionele muziek. Wie hen al eens bezig gezien heeft, weet dat het absoluut de moeite is en zal ze zeker opnieuw aan het werk willen zien. David Munnelly is een fenomeen op de diatonische accordeon en is onder andere bekend van Accordion Samurai en Andar, maar zijn eigen groep The David Munnelly Band is minstens even berucht in Ierse folkmiddens. Siard de Jongh speelt ook bij Andar en The David Munnelly Band, maar is vooral een virtuoos violist. Ofschoon Philip Masure een hele rits aan instrumenten bespeelt is hij vooral bekend als gitarist bij onder meer Comas en Urban Trad. Hij is dé specialist van de DADGAD open tuning en speelde samen met onder andere Laïs, Carlene Anglim, Mugar, Eamear Quinn, Orion, Garva,… Philip gaf zowat overal in Europa workshops gitaar en als studio-muzikant speelt hij op meer dan 60 cd’s en wordt hij steeds vaker gevraagd als producer. ‘The Irish Post’ bestempelde hem ooit als één van de meest gezochte gitaristen van de Keltische muziekscène. Het wordt dus een bal met veel Ierse reels en jigs, maar ook schitterende Ierse walsen zullen niet ontbreken.

Praktisch

 • Programma:
  • 19u30: dansinitiatie
  • 20u30: bal met David Munnelly, Siard de Jongh en Philip Masure
  • Achteraf: mogelijkheid tot jam (breng uw instrument maar mee)
 • Prijs:
  • €8 (niet-leden)
  • €7 (leden)
   • Lid worden kan ter plekke voor €5.
 • Locatie:
  • Den Beulebak, Sint-Nicolaasplaats 10, 2000 Antwerpen
  • Het Beulebal is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: het NMBS-station Antwerpen-Centraal bevindt zich op wandelafstand en de trams 10 en 11 stoppen aan de toegang naar de Sint-Nicolaasplaats (halte Sint-Katelijne).
  • Omdat Den Beulebak in het centrum gelegen is, is een parkeerplaats in de buurt vinden niet zo gemakkelijk. Er bevinden zich wel betaalparkings op de Groenplaats en in de Korte Klarenstraat. Gratis parkeren kan aan de scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai en dan is het ongeveer een kwartier wandelen tot aan Den Beulebak.
 • Meer info of reserveren: