Folk in ‘t Stad: Maggie Holland in Antwerpen

vrijdag 30/03/2012
20:30

Het allereerste optreden van Folk in ’t Stad zal doorgaan op vrijdag 30 maart om 20u30. Folklegende Maggie Holland zal er dan een soloconcert geven, de dag na haar deelname aan het project Derroll’s Dream in De Roma. Maggie Holland doet qua stemtimbre, songkeuze en intensiteit denken aan June Tabor. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en banjo. Ze schrijft liederen met schitterende teksten en haar covers van het werk van anderen worden door velen geprezen om hun intensiteit. We hopen dat het publiek zijn weg zal vinden naar dit optreden, en dat dit het begin mag zijn van een hele reeks kleinschalige, kwalitatieve optredens in Antwerpen. Want er moet veel Folk in’t Stad zijn!

Maggie Holland is een Engelse folkzangeres die al sinds de jaren 70 actief is. Dikwijls brengt ze zelf geschreven nummers, maar ze put ook uit het repertoire van Bob Dylan, Billy Bragg, Bruce Cockburn en Robb Johnson. Ze mag gerust tot de top van de Engelse folk gerekend worden. In februari van 2000 won Maggie Holland de BBC Radio 2 Folk Award voor het beste nummer, met “A place called England”. Haar cd’s zijn meestal een verzameling van eigen en ander werk. Simpel qua arrangementen, de tekst doet het werk. Traditioneel en goed gekozen, heerlijke muziek, onderuit gezakt, een glaasje in de hand, luisteren, wegdromen en genieten.

In de jaren tachtig vormde ze samen met haar toenmalige echtgenoot Ian Anderson en Rod Stradling de basis van The English Country Blues Band, waarin regelmatig mensen meespeelden als John Kirkpatrick, Nic Jones en Chris Coe. Ook met Ian Anderson richtte ze de band Tiger Moth op, een toonaangevende band in de Engelse rootsmuziek met als doel de Engelse countrydance-muziek in een fris jasje weer op de kaart te zetten.

Plaats:
Den Beulebak
Sint-Nicolaasplaats 10, 2000 Antwerpen

Wanneer:
30 maart 2012 om 20u30

Toegangsprijs:
€8

Reserveren:
Je kan reserveren door te mailen naar .


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.